Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stephenas Kingas ir 600 kitų autorių pasirašė pasipiktinimo D.Trumpu laišką

Daugiau kaip 600 amerikiečių rašytojų pasirašė atvirą laišką, skirtą „Amerikos žmonėms“, kuriame piktinasi Donaldo Trumpo prezidentinėmis ambicijomis, skelbia telegraph.co.uk.
Stephenas Kingas
Stephenas Kingas / „Scanpix“ nuotr.

„Politinio kandidato, kuris pataikauja žemiausioms ir smurtingiausioms visuomenės dalims, kuris skatina savo pasekėjų agresiją, tildo oponentus, baugina jam nepritariančius, žemina moteris ir mažumas, iškilimas reikalauja kiekvieno iš mūsų staigaus ir stipraus atsako“, - rašoma laiške. Laišką pasirašę autoriai teigia tvirtai pasisakantys prieš D.Trumpo kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose.

Politiką jis vadino „pasiutusiu kojotu“ ir apibūdino kaip „nevaldomo charakterio šiknių, neturintį jokių užsienio politikos žinių“.

Laišką be S.Kingo pasirašo daug kitų žymių rašytojų – Danielis Handleris, Dave'as Eggersas, Jennifer Egan, Cheryl Strayed ir kiti.

„Kaip rašytojai, mes ypač gerai žinome, kad yra daugybė būdų, kaip kalbą galima išnaudoti siekiant valdžios“, - rašoma laiške.

Šis laiškas buvo paskelbtas antradienį, tada jį pasirašė 450 rašytojų. Vos per kelias valandas pasirašiusiųjų skaičius išaugo iki 600.

Laišką pasirašęs S.Kingas jau ir anksčiau griežtai kritikavo D.Trumpą. Politiką jis vadino „pasiutusiu kojotu“ ir apibūdino kaip „nevaldomo charakterio šiknių, neturintį jokių užsienio politikos žinių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius