-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena skaitomiausių užsienio rašytojų pristato savo pirmąją trilogiją

Du milijonai visame pasaulyje parduotų romanų kopijų, į daugiau nei 20 skirtingų kalbų išverstos knygos ir artimi ryšiai su pačiu Velso princu Čarzlu. Ir tai – tik keli faktai apie lietuvių itin mėgstamą Didžiosios Britanijos rašytoją Santą Montefiore.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Alma littera“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Per gyvenimą susipažinusi su ne viena garsenybe, daug keliavusi, o dalį gyvenimo praleidusi Argentinoje, rašytoja savo romanais sugeba prikaustyti ilgam. Tai įrodo ir neblėstantis Lietuvos skaitytojų susidomėjimas – šiuo metu lietuviškai išleidžiamas jau 12-as rašytojos romanas. „Meilės ir karo dainos“, kurį išleido leidykla „Alma littera“, yra pirmosios Santa Montefiore trilogijos pradžia.

S.Montefiore knygų populiarumas yra neblėstantis: kiekviena nauja autorės knyga atsiduria net ir Lietuvos perkamiausių knygų dešimtukuose.

Eliane Fattal nuotr./Santa Montefiore
Eliane Fattal nuotr./Santa Montefiore

„Lietuvos knygynų lentynose yra nugulę jau apie 45 tūkst. S. Montefiore knygų egzempliorių. Tačiau ypatingai šios rašytojos kūriniai yra populiarūs tarp internetu literatūrą perkančių skaitytojų, todėl pirmieji su naujausia autorės knyga „Meilės ir karo dainos“ galės susipažinti būtent jie – romanas tapo šio mėnesio „Knygų klubo“ knyga. Rašytojos romanų populiarumą liudija ir tai, kad nors trečioji serijos knyga originalo kalba pasirodys tik liepos mėnesį, pagal ją jau planuojama statyti TV serialą“, – sako internetinės platformos „Knygų klubas“ vadovė Vitalija Matusevičienė.

Atšiaurioje Vakarų Korko grafystėje stūkso šimtametė Deverilų šeimos pilis, kurioje nuo pat mažumės gyvena trys visiškai skirtingos, tačiau neišskiriamos merginos. Bet ugningosios pilies šeimininko duktės Kitės Deveril, jos pusseserės Selijos ir pilies virėjos duktės Bridės gyvenimus staiga perskrodžia negailestingos Airijos nepriklausomybės kovos, iš pagrindų sudrebinančios net šį atokų jų pilies pasaulį. Bundanti pirmoji meilė ir išdavystės, sulaužytos svajonės ir nenuslopinamas maištas už laisvę merginų jaunystės pasaulį paverčia pelenais. Ir, visgi, šių moterų nepaliauja vienyti tvirtas ir neišdildomas ilgesys Deverilų piliai, kurią kažkada visos vadino namais.

Jos kūryba pasižymi lengvu, tačiau įtraukiančiu rašymo stiliumi bei intriguojančiomis istorijomis.

Pati rašytoja duodama įvairius interviu, pabrėžia, kad jos knygos turėtų priversti skaitytojus tiek pasijuokti, tiek ir paverkti, bet visų labiausiai – padėti trumpam pabėgti.

„S.Montefiore visame pasaulyje užkariavo milijonų gerbėjų širdis. Jos kūryba pasižymi lengvu, tačiau įtraukiančiu rašymo stiliumi bei intriguojančiomis istorijomis. Lietuvos skaitytojai jau ne kartą spėjo įsitikinti šios rašytojos talentu. Mažai kas moka parašyti tokius romantiškus, bet kartu epiškus romanus – jos herojų personažai sodrūs bei ryškūs, tačiau tai atsveria jautrus pasakojimas. Tai – puiki laisvalaikio literatūra, kurią skaitant sunku atsitraukti nuo knygos net ir labai to norint“, – teigia leidyklos „Alma littera“ direktorė Danguolė Viliūnienė.

Santa Montefiore gimė 1970 metais. Kaip teigia pati autorė, ji visą gyvenimą norėjo būt rašytoja – ja ji ir tapo dar 2002 metais išleidusi pirmąjį savo romaną. Nuo to laiko autorė nestokoja kūrybiškumo – kasmet parašo bent vieną romaną. Karališkos istorijos, puotos ir dramos nesvetimos ir pačiai S. Montefiore – ji neseniai mirusios karališkosios šeimos draugės, Princo Charleso krikšto dukros Taros Palmer-Tomkinson sesuo. Bestselerių autorė yra ištekėjusi už garsaus istoriko Simono Sebago Montefiore’s. Šiuo metu jie drauge su dviem vaikais gyvena Londone.

S.Montefiore knygą „Meilės ir karo dainos. Deverilų šeimos saga. 1 knyga“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 25 metus vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius