-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos per keturias dienas parduota per 2 tūkst. M.Adomėno dilogijos „Moneta & labirintas“ egzempliorių

Pasibaigus Vilniaus knygų mugei renginio dalyviai suskubo dalintis perkamiausių knygų sąrašais ir populiariausiomis knygomis. Leidyklos „Baltos lankos“ skaičiavimu, skaitytojai ir skaitytojos dažniausiai teiravosi Manto Adomėno intelektualaus šnipų romano – dilogijos „Moneta & labirintas“. Abi knygos dalys leidyklos stende sulaukė didžiulio susidomėjimo: per keturias mugės dienas parduota per 2000 egzempliorių, rašoma pranešime spaudai.
 „Moneta & labirintas“
„Moneta & labirintas“

Pirmąją romano dalį, kurioje, anot vertėjos ir literatūros apžvalgininkės Rasos Drazdauskienės, sukurtas „didžiulis, erdvus, daugialypis ir daugiasluoksnis pasaulis“, įvertino ir literatūros ekspertai bei ekspertės: knyga nominuota Metų knygos rinkimuose Prozos knygos kategorijoje bei įtraukta į Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Kūrybiškiausių knygų dvyliktuką.

Knygos sėkmę nulėmė ir tai, kad antroji romano dalis „Moneta & labirintas II“ pasirodė pačiu laiku: knyga į Vilniaus knygų mugę atkeliavo tiesiai iš spaustuvės.

„Ką aš galiu pasakyti? Man pačiam toks „Monetos & labirinto“ populiarumas buvo labai netikėtas, – įspūdžiais dalijosi autorius. – Rašiau tokią knygą, kokią ir pats norėčiau perskaityti, – o pasirodė, kad ji įdomi labai plačiam žmonių ratui. Jaučiuosi, viena vertus, labai pagerbtas tokio skaitytojų palankumo – žemai lenkiu prieš juos galvą. O kita vertus, tai įpareigoja ir toliau nepadėti metaforinės plunksnos. Juo labiau kad man patinka pats rašymo procesas, nors jame ir būna nemažai sunkių akimirkų, kai norisi viską mesti ir užsiimti kuo nors paprastesniu.“

Dilogija, nepaliekanti abejingų

Dilogija pasakoja apie regiono ar net pasaulio mastu svarbias šiandienos Didžiojo Žaidimo peripetijas, giluminę gėrio ir blogio kovą, lemiančią, kur link suks istorija.

2018-ieji, Nižnedvinskas, Šiaurės Rusija. Lietuvos saugumo Giliosios geopolitikos skyriaus žvalgybininkas Tomas Narvydas incognito seka ataušusiais pėdsakais. Prieš metus šiame mieste jo mokytojas, viršininkas ir bičiulis Leonas Nevardauskas rastas nuskendęs upėje. Iš pirmo žvilgsnio mirtis atrodo kaip nelaimingas atsitikimas, tačiau ką FSB nekenčiamas žmogus veikė vienas gūdžioje Rusijos provincijoje?

Tomas leidžiasi į labirintišką kelionę tiesos link po Rusijos tamsumas ir savo paties praeitį. Praeitį – nuo pirmo susidūrimo su intriguojančia dėstytojo Leono figūra, gyvenimo Vilniaus Gorkio gatvės bohemos kavinėse Nepriklausomybės priešaušryje, medievistikos studijų, meilės be atsako mįslingos melancholijos paženklintai gražuolei Monikai iki pavojingų žvalgybos operacijų 10-ojo dešimtmečio Lietuvoje ir jųdviejų su Leonu bandymo atverti duris į šiandienos Didžiojo Žaidimo pasaulį. Jame veša slapti politiniai judėjimai, sąmokslo teorijos, priešų pastangos ezoteriniais būdais pavergti protus – ir verda giluminė gėrio ir tamsos kova.

Romane „Moneta & labirintas II“ Tomas Narvydas ir jo mįslingoji kolegė Monika tęsia labirintišką kelionę tiesos link. Nuo Vilniaus ir Nižnedvinsko Šiaurės Rusijoje iki Romos, Vienos, Stambulo, Kijevo ir Rytų Ukrainos – 2018-ųjų Didžiojo Žaidimo pasaulyje ir 2014 m. pradėto Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje verda prieš daugelį šimtmečių užsimezgę dvasiniai gėrio ir tamsos karai, kaip ir priešų pastangos metafiziškai pavergti protus ir ištisas teritorijas.

Skaitytojai ieškojo naujienų, aktualių negrožinių knygų ir Japonijos literatūros

Leidyklos vyr. redaktorė Saulina Kochanskaitė pabrėžia, kad mugės lankytojai domėjosi tikrai plataus spektro knygomis ir temomis:

„Šiųmetė Vilniaus knygų mugė visų pirma nustebino seniai nematyta skaitytojų gausa. Didelė, aktyvi ir gyvų susitikimų išsiilgusi skaitytojų bendruomenė, jau nuo pat ketvirtadienio ryto šurmuliavusi „Litexpo“ centre, leidyklos žmonėms suteikė optimizmo ir adrenalino metams į priekį. Bendraudami su knygų mylėtojais ir mylėtojomis pastebėjome, kad daugiausia domimasi ką tik iš spaustuvės atkeliavusiomis naujienomis, svarbiomis negrožinėmis knygomis ir Japonijos literatūra.

Iš mugės naujienų, be abejo, išskirčiau M. Adomėno dvitomį šnipų romaną „Moneta & labirintas“ – jam pelnytai atitenka Mugės Knygos-Diptiko laurai. Taip pat leidyklos stende daug dėmesio sulaukė naujai išverstas italų literatūros klasikos šedevras G. Tomasi di Lampedusos „Gatopardas“, literatūros Nobelio premijos laureatės A. Ernaux knygos „Metai“ ir „Įvykis“ bei A. Šileikos istorinis romanas apie Lietuvą laisvės kovų ir sovietinės okupacijos metais „Nebaigti reikalai“.

Daugybė žmonių ieškojo B. Suisse ir J. Žalgirytės-Skurdenienės knygos „Autizmas – dalis manęs“. Labai džiaugiamės, kad ši knyga padės drąsiau ir garsiau kalbėti svarbia tema. Atkreipėme dėmesį ir į gausų Japonijos literatūros gerbėjų būrį: šįkart skaitytojai pirko naujai perleistus H. Murakami kūrinius „Pernakt“, „Avies medžioklė“, „Mylimoji Sputnik“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius