-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 17

Albumo recenzija: Niko Bärtscho „Ronin“ albumas „Holon“ – šlovinga muzika pažadins vidinius demonus

Kompozitoriaus ir pianisto Niko Bärtscho nuostabi intelektualinė sintezė, pripildyta išmąstytomis abstrakcijomis ir gaivališka fizine energija yra tokia pagauli ir jaudinanti, kad gali klausytoją išprovokuoti mažų mažiausiai vidinių demonų peštynėms!
Niko Bärtscho „Ronin“ – „Holon“
Niko Bärtscho „Ronin“ – „Holon“

„Holon“ – antrasis N.Bärtscho albumas, įrašytas kartu su jo grupe „Ronin“ (pirmasis – „Stoa“) ECM įrašų studijoje. Anot kritikų, „Holon“ atskleidžia muzikantų grojimo gylį ir skamba dar vėsiau nei buvo numatyta. Tai – šimtaprocentinis plano įgyvendinimas, kurį pats N. Bärtschas vadina zen funk arba ritualine rutina.

Nors šios muzikos ekstremalus ritmas gali pasirodyti kiek šlubčiojantis, N. Bärtscho skambesys, literatūriškai kalbant, pavadintinas postminimalistišku. Albumo genialumo esmė – į sluoksnių sluoksnius, apraizgytus matematinėmis struktūromis, įvilkta subtili muzikinė mikroevoliucija, varijuojanti nuo dirigavimo iki roko ar funko.

Apibendrinant galima teigti, jog albume „Holon“, kaip ir ankstesniuose grupės darbuose, N. Bärtschas klausytojų galvas apsuka provokuojančiais fokusais ir fiziniu laisvumu, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo bemaž nesuderinami. Šlovingas apreiškimas – šlovinga muzika!

Niko Bärtscho „Ronin“ – „Holon“ galite įsigyti „Rūdninkų knygyne“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius