-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Klaipėdoje – trijų dienų džiazo fiesta

Pasaulinės džiazo muzikos žvaigždės ir legendos, Kuršių mariose plazdenančios džiazuojančių jachtų burės, parodos ir daug „geros muzikos geriems žmonėms“ – visa tai jau 22-ajame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje birželio 3–5 dienomis, praneša organizatoriai.
Baltarusijos džiazo ansamblis „Apple Tea“ koncertuos Klaipėdos Pilies džiazo festivalyje
Baltarusijos džiazo ansamblis „Apple Tea“ koncertuos Klaipėdos Pilies džiazo festivalyje / Apple Tea

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės teigimu, festivalio žiūrovams tradiciškai paruoštas nemokamas, unikalus džiazo muzikos kokteilis, pasižymintis muzikos stilių įvairove bei išskirtinai plačia šalių, iš kurių šiemet atvyks festivalio svečiai, geografija – nuo Japonijos iki JAV.

„Vienas ryškiausių šių metų festivalio programos karūnos brangakmenių – pasaulinį populiarumą pelniusias muzikos žvaigždes iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band. – sakė I.Grubliauskienė.

– Tai garsiausių pasaulio muzikos festivalių geidžiami svečiai ir pastarojo meto Prancūzijos džiazo muzikos radijo stočių TOP dešimtukų karaliai.

Drąsiai sakau, kad šis, išskirtinai aukšto lygio bigbendas kiekvieną festivalio svečią užkrės linksmos beprotybės nuotaika. Juolab kad „Electro Deluxe Big Band“ yra tikri ritmo dievaičiai, profesionalių bei stilingų improvizacijų meistrai, vienu ritmu judėti priverčiantys net ir pačias didžiausias žiūrovų minias.“

„Electro Deluxe Big Band“ – tai tik vieni iš gausaus būrio 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio žvaigždžių.

Pirmąjį birželio savaitgalį pasinerti į nenuilstamą džiazo ritmą taip pat kvies unikalus bliuzo atlikėjas ir gitaristas iš JAV Carlosas Johnsonas, viena iš originaliausių džiazo pianisčių bei unikali improvizacijų meistrė, grojusi net ir Baltuosiuose Rūmuose japonė Keiko Borjeson, jaunieji muzikos stebukladariai iš Bulgarijos „Funky Miracle“, Baltarusijos džiazo muzikos pasaulio vizitinė kortelė grupė „Apple Tea“, džiazo stereotipų laužytojai iš Sankt Peterburgo „Newlux“, romantiškieji vokiečiai Stefan Gwildis ir Tobias Neumann.

„Šiemet į Klaipėdą sugrįžta ir „Būgnų dievas“ Jojo Mayeris. Tad festivalio žiūrovams privalu nusiteikti nenuilstančiai būgnų audrai, kurią virtuoziškai valdys Jojo. Žinia, J.Mayeris yra įmažintas ir ant uostamiesčio Pilies g. 6-ojo namo sienos nutapytos Džiazo freskos, greta kitų Klaipėdoje jau koncertavusių garsiausių džiazo pasaulio žvaigždžių. Beje, šįkart šveicaras J.Mayeris festivalio scenoje pasirodys kartu su vienus geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius Vakarų Lietuvos džiazo muzikantus suvienijusiu Klaipėdos džiazo orkestru, gerai žinomu daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų“, – pasakojo I.Grubliauskienė.

Dar vienas iš šių metų Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos karūnos brangakmenių – britų džiazo muzikos legendos „Shakatak“, galinčios pasigirti daugiau nei 30 metų neblėstančia sėkme ir populiarumu, virš 50 išleistų diskų, pasaulio radijo stočių TOP dešimtukus šturmavusiais hitais ir daugiau nei dešimčia įrašų „Guinness Book of British Hit Singles“.

„Festivalis didžiuojasi galėdamas savo žiūrovams pristatyti ne tik garsiausias pasaulio muzikos žvaigždes, bet ir unikalius lietuvių atlikėjų ir muzikantų projektus. Auksinis Lietuvos balsas Vilija Matačiūnaitė ir profesionalusis džiazo orkestras „Kaunas Big Band“ specialiai 22-ąjam festivaliui paruošė iki šiol dar niekur negirdėtą programą „Natalie Cole prisimenant“, skirtą šiai garsiai JAV muzikos atlikėjai atminti“, – teigė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

Aibė kitų džiazuojančių renginių

Svariu akordu, skelbiančiu apie Klaipėdos pilies džiazo festivalio startą jau tapo uostamiesčio Baroti galerijoje rengiamos specialios „Džiazuojančios parodos“. Šiemet Baroti galerija pakvies į Augusto Bidlausko grafikos ir Jurgio Malinausko metalo plastikos darbų parodą, po kurios oficialaus atidarymo suskambs jungtinio „broliukų“ latvių ir lietuvių kolektyvo „Janis Amantovs & friends“ atliekamos muzikos garsai.

Kaip ir dera tikram prie jūros gimusiam bei augusiam renginiui, šiandien festivalis jau nebeįsivaizduojamas be gretimais Kuršių mariose plazdenančių burių.

„Gera muzika geriems žmonėms, po plazdenančiomis burėmis“ – matyt taip tiksliau turėtų skambėti Klaipėdos pilies džiazo festivalio šūkis“, – sakė I. Grubliauskienė.

Tęsiant ilgametę festivalio ir Lietuvos buriuotojų sąjungos draugystę, pirmąjį birželio savaitgalį Klaipėdoje startuos nauja regata „Jūrinių jachtų taurė“, kurioje dalyvaus stipriausios Lietuvos kreiserinės jachtos. Tai dviejų dienų varžybos, kurių metu įvyks trys plaukimai. Du iš jų – Baltijos jūroje, o vienas – specialiai Kuršių mariose, kad festivalio žiūrovai galėtų iš arti pasimėgauti jachtų kova. Na o regatos nugalėtojams atiteks varžybų pereinamoji taurė.“

Dvejos atidarymo ceremonijos

Po metų pertraukos oficiali Klaipėdos pilies džiazo festivalio atidarymo ceremonija vėl persikels į Klaipėdos piliavietę, kur penktadienį, 18 val., skambant fanfaroms bus iškelta miesto vėliava.

Beje, apie pusvalandžiu anksčiau klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti ir į regatos „Jūrinių jachtų taurė“ atidarymo ceremoniją, vyksiančią Danės upėje, tarp Kruizinių laivų terminalo ir Biržos tilto. Jos metu Danės upė suskambs S. Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro atliekamos muzikos garsais. Specialiai regatos atidarymui trumpam pakils ir uostamiesčio Pilies tiltas.

Šiemet festivalio žiūrovai išvys ir naujus pagrindinių koncertų vedėjus – šios pareigos patikėtos žurnalistams Jolantai Svirnelytei ir Tadui Grabiui.

Visą programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius