-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 15

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras 97-ąjį sezoną kvies į 4 premjeras

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) pradeda 97-ąjį sezoną. Jį rugsėjo 16 d. atvers opera „Don Karlas“, žiūrovų simpatijas pelniusi dar praėjusį sezoną.
Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras pristatė naują sezoną
Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatras pristatė naują sezoną / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip spaudos konferencijoje teigė LNOBT direktorius Gintautas Kėvišas, režisierius Günteris Krämeris savo atsiųstame laiške išreiškė padėką teatrui ir pabrėžė, jog čia „Don Karlą“ pastatė būtent taip, kaip norėjo. „Išgirsti tai iš tokio režisieriaus yra labai malonu“, – sakė G.Kėvišas.

Naujajame LNOBT sezone netrūks premjerų. Pirmoji jų laukia lapkričio mėnesį – minint 400-ąsias W.Shakespeare'o o mirties metines, bus pristatytas baletas „Romeo ir Džiuljeta“, kurio choreografas – Krzysztofas Pastoras. „Romeo ir Džiuljeta“ prieš tai statyta Amsterdame, Varšuvoje, Čikagoje. Kiekviename spektaklyje yra pakeitimų, tai nėra tiesioginis perkėlimas“, – sakė LNOBT direktorius.

Režisierius Günteris Krämeris savo atsiųstame laiške išreiškė padėką teatrui ir pabrėžė, jog čia „Don Karlą“ pastatė būtent taip, kaip norėjo.

Kovo mėnesį LNOBT pristatys Ramintos Šerkšnytės operą visai šeimai „Penki meilės stebuklai“, kurią režisuos Kęstutis Jakštas. Kaip teigė G.Kėvišas, visi aktyviai Lietuvoje besireiškiantys režisieriai yra pritraukiami į LNOBT – Eimuntas Nekrošius, Oskaras Koršunovas, Gintaras Varnas, Jonas Vaitkus, Gytis Padegimas, o dabar ir Kęstutis Jakštas.​

Prieš kurį laiką LNOBT drauge su Kultūros ministerija ir Kompozitorių sąjunga rengė konkursą, kviečiantį kurti operas vaikams. Tarp kitų pretendentų buvo ir R.Šerkšnytė – nors jos opera tąkart konkurso nelaimėjo, Operos teatras vis vien nusprendė pastatyti jos kūrinį didžiojoje scenoje.

Žiūrovus turėtų sudominti balandžio mėnesį pasirodysiantis baletas „Piaf“, kuriame skambės tiek garsiosios atlikėjos dainos, tiek prancūziška muzika, tiek kameriniai kūriniai. Spektaklio choreografas – Mauro Bigonzetti, kurį LNOBT, pasak G.Kėvišo, į Lietuvą kvietė jau seniai.

Direktorius atskleidė, kad birželį „Vilniaus festivalio“ metu įvyks ir dar viena premjera – Vincenzo Bellini opera „Kapulečiai ir Montekiai“, kurią statys „Manon“ režisierius Vincent’as Boussard’as.

Direktorius atskleidė, kad birželį „Vilniaus festivalio“ metu įvyks ir dar viena premjera – Vincenzo Bellini opera „Kapulečiai ir Montekiai“, kurią statys „Manon“ režisierius Vincent’as Boussard’as.

LNOBT tęsia populiarumo sulaukusią geriausių pasaulio orkestrų pasirodymų seriją ir šįkart kvies pasiklausyti Londono Karališkojo filharmonijos orkestro. Klausytojai taip pat raginami nepraleisti latvių operos superžvaigždės Kristīnes Opolais koncerto bei išskirtinių renginių ciklo, skirto choreografo Krzysztofo Pastoro jubiliejui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius