-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 22

Naujoji „Menų valgykla“ kviečia energetinio užtaiso su Tomu Dobrovolskiu

Tomas Dobrovolskis Klaipėdoje – retas svečias. Savo unikalia muzika ir instrumentais jis stulbina pasaulį, na o klaipėdiečiams jį teko matyti televiziniuose projektuose dažniau, nei uostamiesčio koncertų salėse.
Tomas Dobrovolskis
Tomas Dobrovolskis paskutinį vasaros sekmadienį gros Klaipėdoje, naujoje kultūrinėje erdvėje - „Menų valgykloje“. / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Valgykla Perkusija

Danijos Karališkosios Muzikos Akademijos docentė Lena Gregersen jį apibūdino taip: „Jo koncertai atveria garsų visatą, nukeliančią klausytojus į skirtingas pasaulio vietas ir įvairiopas dvasios kerteles. Tai ypatingas išgyvenimas, po pasirodymo ilgai dar virpinantis kūną“.

Paskutinįjį vasaros sekmadienį šis užburiantis atlikėjas pagaliau nepralenks uostamiesčio ir pakvies klaipėdiečius pasiklausyti improvizacijų, atliekamų paties sukurtais bei įvairiais egzotiškais instrumentais, ir ne tik pasiklausyti – improvizacijoms jis pakvies  prisijungti ir publiką.

Dar šią vasarą atstovavęs Lietuvą pasaulinėje parodoje „Expo 2012“ Pietų Korėjoje, Tomas Dobrovolskis save pristato taip:  „Esu kompozitorius, perkusininkas –multi-instrumentalistas, išradęs originalų varinį mušamąjį instrumentą Varinį Gaublį (elektrinį būgną (electric drum)), kuriam sukūriau specialią grojimo techniką, skiemenuotę ir muzikinį raštą. Varinį gaublį atradau prieš 8 metus, kai nukabinau ir netyčia stuktelėjau į durų staktą 30 metų namuose kabėjusią varinę lempą. Nuaidėjo garsas, kokio dar nebuvau girdėjęs. Ir aš ėmiau šia varine lempa groti, tiksliau - mokytis groti. Na, jei tada man kas nors būtų pasakęs, kad aš su šia lempa grosiu tarptautiniuose festivaliuose...”

Savo sukurtais instrumentais Tomas groja naujuose solo ir bendruose akademinės, eksperimentinės, improvizacinės, Jazz ir World muzikos bei šokio, teatro, kino projektuose.

Jo muzika skambėjo Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Danijoje, Švedijoje, Anglijoje, Belgijoje,Suomijoje, Islandijoje, Alandų salose, Izraelyje, Austrijoje, Italijoje, JAV(New York, Chicago, San Francisko, Nevada – Burning Man festivalyje), Pietų Korėjoje. Kaip kviestinis muzikantas jis yra daug muzikavęs su džiazo bei akademinės muzikos atlikėjais.

T.Dobrovolskis Klaipėdoje gros sekmadienį, 19 val. „Menų valgykla“ įsikūrusi Daržų gatvėje, kur anksčiau veikė Vydūno vidurinė mokykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius