-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 06

Nuotykiai su trimito virtuozu Lasse Lindgrenu

Šį šeštadienį kauniečiams koncertuosiantis švedų trimitininkas Lasse Lindgrenas garsėja nevaržoma improvizacijos energija ir virtuoziškumu, laisve scenoje ir humoro jausmu. Atvykti į Lietuvą ir surengti tris koncertus jį pakvietė Kauno bigbendas, kuris šiemet švenčia savo kolektyvo veiklos 20-metį.
Švedų trimitininko L.Lindgreno pasirodymai visada spinduliuoja gerą nuotaiką.
Švedų trimitininko L.Lindgreno pasirodymai visada spinduliuoja gerą nuotaiką. / Organizatorių nuotr.

„Tai – viena iš dovanų mūsų klausytojams, kurią parengėme jubiliejiniais metais. Dvidešimtmečio proga Kauno bigbendas bus dažnas šeimininkas koncertų salėse“, – žadėjo Kauno bigbendo vadovas Arvydas Butas.

Energija veržiasi per kraštus

Pasak Kauno bigbendo dirigento Tomo Botyriaus, L.Lindgrenas yra gerai pažįstamas su Kauno džiazo atlikėjais. Tačiau šis muzikantas sugeba užkrėsti savo energija ir nė karto nematytus kolektyvus. Todėl kiekvienas jo pasirodymas žiūrovams ir muzikantams yra nepakartojamas nuotykis.

1962 m. Geteborge gimęs L.Lindgrenas trimitu susižavėjo penkerių, kai per radiją išgirdo šiuo instrumentu grojantį Louisą Armstrongą. Pasekęs savo dievaičio pėdomis, devynerių L.Lindgrenas taip pat pradėjo mokytis groti trimitu. Vėliau dar vienu jaunojo muzikanto dievuku tapo Glenas Mileris, kurio įkvėptas L.Lindgrenas ėmėsi trombono. Dabar koncertuose jį galima išgirsti ir trimitininko, ir trombonininko amplua.

Kolekcionuoja instrumentus

Kaip ir daugelis muzikos virtuozų, L.Lingdrenas groja specialiai jam sukonstruotu instrumetu „Snake“ ir, kaip pats sako, serga kolekcionavimu. Jo trimitų kolekcija įspūdinga. Tarp eksponatų – džiazo legendos Maynardo Fergiusono instrumentas, kurį L.Lindgrenui padovanojo Ernie Garsideas, ilgametis M.Fergiusono grupės trimitininkas ir vadybininkas.

Kaip laisvai samdomas trimitininkas karjerą pradėjęs L.Lindgrenas šiuo metu koncertuoja su savo suburtais keliais kolektyvais, taip pat kaip kviestinis svečias įvairiuose pasaulio kampeliuose rengiamuose koncertuose.

Kauniečiai išgirsti švedų trimitininką ir Kauno bigbendą galės balandžio 9 d, 19 val., Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakulteto salėje, Studentų gatvėje 48.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius