-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 15

Pasaulinę balso dieną skambės tik balsu išgaunama muzika

Šiemet pirmą kartą Pasaulinė balso diena bus švenčiama ir Lietuvoje. Balandžio 16 dieną 19 valandą Vaikų ligoninėje, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filiale (Santariškių g. 7, Vilnius) Didžiojoje auditorijoje ta proga vyks Artūro Noviko ir jo mokinių koncertas „Balsas gydo“.
Artūras Novikas
Artūras Novikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Artūras Novikas

Šis koncertas taip pat bus transliuojamas internetu ir tokiu būdu įsilies į  visame pasaulyje tuo pačiu metu – balandžio 16 d. 19 val. –  vykstančą  Balso dienos programą “World Voice Day. Voice matters”. 

Koncerte skambės tik balsu atliekami kūriniai. Balsu bus imituojami ir visi reikalingi muzikiniai instrumentai. 

“Mums balsas yra viskas, – mūsų dainos, mūsų smuikas, mūsų gitara, violončelė, trombonas ar būgnas”, – sakė Artūras Novikas. 

Artūras Novikas pasakojo, kad apie Pasaulinę balso dieną pirmą kartą išgirdo iš profesoriaus  LOR gydytojo Virgilijaus Ulozo. “Ir tai labai simboliška, – LOR gydytojai dažniausiai gydo mūsų balsus, o dabar mes galime jiems atsidėkoti parodydami, kad darnus balsų skambėjimas irgi gydo”. 

Maestro pasakojo, kad jo mokiniai gana dažnai kreipiasi į LOR gydytojus. “Vis nesibaigianti žiema kankina ir mano mokinių balsus, o jie labai išgyvena, jei koncerte balsas nors truputį skamba ne taip, kaip turėtų. Pamenu, kai viena Jazz Island narė po kiekvienos repeticijos skambindavo mamai ir prašydavo, kad ją užrašytų pas LOR gydytoją. Vaikai tikisi stebuklingų receptų prieš svarbius koncertus ir smagu, kad dažniausiai jų sulaukia”. 

Dauguma koncerte „Balsas gydo“ koncertuosiančių mokinių dainuoti Artūro Noviko džiazo mokykloje pradėjo dar būdami visai maži, ir nuoseklaus darbo dėka išaugo į ansamblius, balso sugebėjimais galinčius pasivaržyti ne su vienais Lietuvos dainininkais. Visi džiazo mokyklos mokiniai mokomi ne tik dainuoti, bet ir  balsais imituoti pučiamuosius, mušamuosius, styginius instrumentus ar net paukščių garsus.

„Koncerte pademonstruosim, ko verti mūsų balsai. Labai tikiuosi, kad Pasaulinė balso diena prigis Lietuvoje, ir ją švęs ne tik dainuojantys ar balsą gydantys, bet ir visi gerą balso skambesį vertinantys žmonės“, – sakė maestro Artūras Novikas. 

Daugiau apie Pasaulinę balso dieną ir jos renginius www.world-voice-day.org. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius