-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 22

Paskelbtos tarptautinio garso miuziklo „Rent“ premjeros

Vieno populiariausių visų laikų miuziklų „Rent“ kūrybinė grupė skelbia premjerų Lietuvoje datas ir prekybos bilietais startą. Pirmieji pasirodymai įvyks rugsėjo 2 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir rugsėjo 8 d. Nacionaliniame Kauno dramos teatre.
Miuziklo „Rent“ pristatymas
Miuziklo „Rent“ pristatymas / Vytauto Dranginio nuotr.

Prieš porą dešimtmečių Brodvėjuje pastatytas miuziklas į muzikinį teatrą įnešė daug kontraversiškų temų. Greta skurdo, meilės ir kūrybinių kančių, miuziklo personažai kovoja su priklausomybe nuo narkotikų, AIDS, ieško savo vietos po saule ir grumiasi už laisvę būti savimi.

Pulitzerio premiją ir „Tony“ apdovanojimą už geriausią miuziklą pelniusiame „Rent“ personažus kurs Lietuvos muzikos, teatro bei kino pasaulio žvaigždės: Vaidas Baumila, Dominykas Vaitiekūnas, Girmantė Vaitkutė, Martynas Kavaliauskas, Jeronimas Milius, Oneida Kunsunga, Justinas Lapatinskas ir daugelis kitų.

„Subūrėme išties labai šaunų solistų kolektyvą. Kiekvienas jų džiaugiasi galimybe pasirodyti tarptautinio garso miuzikle, proga dirbti su pasaulinio garso profesionalais. Smagu, kad net iki prasidedant repeticijoms ne vienas stengiasi išmokti ar prisiminti įvairių šokių žingsnelius, vokalo pamokas, įgyti ar atgauti puikią fizinę formą, įsigilinti į įkūnijamą personažą“, – pasakojo Jaunimo miuziklo teatro direktorė Gytė Bartoš.

Vytauto Dranginio nuotr./Miuziklo „Rent“ pristatymas
Vytauto Dranginio nuotr./Miuziklo „Rent“ pristatymas

Pasak optimizmo, nesavanaudiškumo kupino, nepaprastai charizmatiško personažo Angel vaidmenį atliksiančio Dominyko Vaitiekūno, sunku patikėti, kad toks geras brodvėjinis miuziklas, tikras hitas, išlaikęs populiarumą daugybę metų, pagaliau bus parodytas Lietuvos žiūrovams.

Jam antrino ir Girmantė Vaitkutė. „Šiame projekte atsidūriau paskutinę minutę ir esu dėl to be galo laiminga, nes tai puiki vieta mokytis, pasitempti, padėti už tai, jog bus padėta tau.

Dalyvauti miuzikle ir scenoje mėgautis gyvenimu visą laiką buvo mano svajonė ir aš labai džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę pradėti ją pildyti“, – kalbėjo energingos, emocionalios, ekspresyvios, tikros karštakošės Maureen vaidmens atlikėja Girmantė Vaitkutė.

Jonathano Larsono miuziklo, įkvėpto Giacomo Pucinni operos „La Boheme“, problematika tebelieka aktuali iki šių dienų. Tai lygios vyrų ir moterų galimybės, žmogaus teisės, tolerancija, skurdas, jaunų menininkų pastangos įsitvirtinti didmiestyje, kova su priklausomybėmis.

Miuzikle išryškėja begalinis veikėjų noras gyventi, mylėti, būti mylimiems ir laimingiems, net jei tai yra paskutinė jiems likusi gyventi diena. Netrūksta čia ir per kraštus besiveržiančių ambicijų, pripažinimo siekio, nekreipiant dėmesio į jokius sunkumus. Nors miuziklo veiksmas vyksta Niujorke, jis nepaprastai artimas Lietuvai, nes „Rent“ aplinka – tai ir daugiakultūrio, įvairialypio, meniško bei kūrybingo Vilniaus kasdienybė.

Miuziklą „Rent“ Lietuvoje stato tarptautinis kolektyvas. Tai režisierius ir muzikinio teatro profesorius George'as Malviusas, kurio kūrybinėje biografijoje 70 miuziklų, 60 pjesių bei 20 operų.

Semtis šokio meno subtilybių padės Stokholmo baleto akademijos dėstytoja Adrienne Åbjörn, o muzikinę miuziklo dalį kuruos vokalo specialistas, kompozitorius ir muzikos prodiuseris Derekas Barnesas.

Scenos apipavidalinimu bei kostiumais rūpinsis scenografė ir kostiumų dizainerė Ellen Cairns. Garso režisierius – Andreas Lönnquistas, šviesų dailininkas – Palle Palme.

VIDEO: Pasaulinio garso brodvėjaus roko miuziklas RENT ateina į Lietuvą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius