-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Zapyškyje koncertuos džentelmenų duetas

Praėjusį savaitgalį prasidėjęs XVI Pažaislio muzikos festivalis kviečia į naują koncertą. Sekmadienį, 17 val., Kauno rajone, Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, vyks koncertas „Džentelmenų duetas“.
Vilhelmas Čepinskis
Vilhelmas Čepinskis / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Džentelmenišką programą pristatys smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir gitaristas Sergejus Krinicinas. Kamerinėje aplinkoje koncertui susibūręs muzikinis duetas atliks kompozitorių Georgo Philippo Telemanno, Niccolo Paganini, Pablo de Sarasate, Astoro Piazzolla kūrinius.

Kaunietis muzikantas V.Čepinskis laikomas vienu virtuoziškiausių šių dienų smuikininkų Lietuvoje. Ilgus metus kaip solistas arba su skirtingais kolektyvais pasirodydavęs atlikėjas, 2004 metais subūrė trylikos styginių instrumentų kamerinį orkestrą, kuriame groja jauni, talentingi muzikai iš visos Lietuvos. 2005-aisiais šiam kolektyvui suteiktas „Camerata Klaipėda“ vardas.

Tačiau smuikininkas ir toliau lepina savo gerbėjus netikėtais pasirodymais. Vienas tokių – duetas su S.Krinicinu. Šis Baltarusijoje gimęs gitaristas mokytis groti pradėjo 14 metų. Pirmasis jo mokytojas – Lietuvos klasikinės gitaros mokyklos įkūrėjas Jurgis Rimkevičius. Pamilęs gitarą S.Krinicinas tapo ne vieno Lietuvos klasikinės gitaros festivalio bei konkurso laureatu. 2000–2001 metais surengė koncertinį turą Rusijoje bei Vokietijoje. Po metų grįžęs į Lietuvą muzikas pradėjo aktyvią koncertinę veiklą savo šalyje ir už jos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius