Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 renginių, kurių nereikėtų praleisti Kultūros naktį

Festivalis „Kultūros naktis“ grįžta ir birželio 16-ąją kviečia atrasti naujus Vilniaus kultūrinius horizontus. 15min pateikia 10 idėjų. Kur verta apsilankyti šįmet?
Kultūros naktis 2022
Kultūros naktis 2022 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1

Vyriausybės posėdžio inscenizacija

Ar žinote, kokius klausimus sprendžia Vyriausybė? Kaip vyksta jos posėdžiai? Norėtumėte išbandyti ministro kėdę? Pasivaikščioti Vyriausybės koridoriais su čia dirbančiais žmonėmis?

Šią „Kultūros naktį“ nepraleiskite unikalios progos atverti Vyriausybės duris! Dalyvaukite improvizuotoje Vyriausybės posėdžio inscenizacijoje ir su profesionaliais aktoriais – Rimvydu Ambrazevičiumi ir Marcele Zikaraite – ir priimkite visai Lietuvai svarbius sudėtingiausius sprendimus!

Kada

18–22 val.;

Kur

Vyriausybėje;

Kiek

nemokamai, reikalinga registracija čia.

2

Diskusija „Vilniaus vizija viešosiose erdvėse“

Miesto arterijose teka gausybė srovių: istorinė, politinė, kultūrinė, literatūrinė, o greta jų – asmeninės patirtys ir valdžios sprendimai. Politiniai sezonai keičiasi, o istorinės ir kultūrinės praeities bei dabarties jungtys mieste išlieka.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, įgyvendindamas tarptautinį EUROPAST projektą, Kultūros naktyse kviečia savarankiškai ekskursijai ir viešai diskusijai apie Vilniaus miesto vizijas viešosiose erdvėse nuo istorijos iki politinių sprendimų.

Kada

ekskursija 18.30 val., diskusija 19 val.;

Kur

prie Barboros Radvilaitės paminklo Vokiečių g.;

Kiek

nemokamai, reikalinga registracija čia.

3

Šiuolaikinio cirko spektaklis „7 minutės“

Spektaklis „7 minutės“ nagrinėja kiekvienam artistui pažįstamą darbo priemonę – repeticiją. Tai pasikartojantis procesas, kurio metu atlikėjas susipažįsta su kuriamo pasirodymo žaidimo taisyklėmis. Repeticijos pagrindinė priemonė – kartojimas. Šis procesas, priešingai nei pasirodymas, suteikia atlikėjams galimybę ieškoti ir klysti be jokių pasekmių, atrasti santykį su savimi, savo daromu veiksmu ir šalia esančiu scenos partneriu. „7 minutės“ yra apie kelionę į pasirodymą, kuris priklausomai nuo proceso įvyks arba ne.

Kada

nuo 22 iki 1 val.;

Kur

Baltasis tiltas;

Kiek

nemokamai.

4

Japoniškos šventyklėlės mikoši eisena

Japonijos ambasada Lietuvoje kartu su Lietuvos nacionaliniu muziejumi kviečia pasinerti į japoniškos vasaros šventės siautulį ir sudalyvauti tradicinės japoniškos šventyklėlės mikoši nešimo eisenoje Vilniaus gatvėmis.

Mikoši yra nešiojama medinė šintoistinė šventyklėlė, skirta „pernešti“ dievybę iš vienos šventyklos į kitą. Sakoma, kad Japonijoje egzistuoja aštuoni milijonai dievybių. Kiekviena iš jų kartą metuose yra „įsodinama“ į mikošį ir nešama gatvėmis, norint užsitikrinti sėkmę bei darną.

Kada

19 val., norintiems nešti – 18.30 (turėti rankšluostuką);

Kur

Istorijų namų kiemelis, T.Kosčiuškos g. 3;

Kiek

nemokamai

5

Spektaklis „DESproVISTO“

Neturint nieko, išskyrus save, amžinas siekis išsilaisvinti nuo išorinių regimybių, išankstinių nuostatų ir vaidmenų; parodyti save nuogą ir pažeidžiamą pasauliui, kuriame visada rasime kitus abejonių ar pavojaus akimirkomis. „DESproVISTO“ – tai kvietimas į plastiškumą, lankstumą ir pokyčius; suvokimas, kad ne viskas turi būti visada taip pat.

Kada

nuo 20 iki 22 val.;

Kur

Kalnų parkas;

Kiek

nemokamai.

6

„Canticles of Dusk“

Projekto idėja gimė reflektuojant situaciją Ukrainoje. Karo žinia paveikė Lietuvos kultūros lauką. Daugelis menininkų patyrė kūrybinę stagnaciją, nes staiga daugelis kūrybos temų tapo silpnesnės nei vykstantis karas. Todėl kilo idėja sukurti tokį kūrinį, kuris būtų aktualiausias neramiai ir įbaugintai visuomenei. Tai yra lopšinės.

Kada

nuo 19 iki 20 val.;

Kur

„Sodas 2123“ aktų salė, Vitebsko g. 23;

Kiek

nemokamai.

7

Instaliacija „Letargija“

Letargija – tai liguistas miegas, iš kurio sunku pabusti. Tai būsena, kai žmogaus gyvybinės funkcijos yra sustojusios, bet smegenys veikia, lyg jis miegotų. Esant letargo būsenoje kūnas nesikeičia, tačiau nubudęs žmogus per trumpą laiką tampa senu. Ši instaliacija gramzdina klausytoją-žiūrovą į letargijai artimas būsenas. Pasitelkiami binauralinio garso įrašai, mokslinės fantastikos literatūros siužetų nuotrupos, futuristiniai objektai bei jų švytėjimas.

Kada

nuo 18 iki 23 val.

Kur

MMLAB erdvė, Vokeičių g. 13A

Kiek

nemokamai, registruotis paštu: art.letargija@gmail.com.

8

Filmo „Plan 9 from Outer Space“ (1959) peržiūra

Kultūros naktį Venclovų namai-muziejus užbaigs filmu iš amerikietiškos viešosios srities lobyno. Tai vienu pačių prasčiausių kino režisierių dažnai tituluojamo Edo Woodo (1924–1978) kūrinys, kuris vienu metu net buvo laikomas pačiu prasčiausiu visų laikų filmu.

Jeigu galime kalbėti apie filmų, kurie yra tokie blogi, kad net geri, kategoriją, tai šis filmas, be abejo, jai priklauso. Jame bandoma suderinti ateivių invazijos į Žemę ir zombių apokalipsės siužetus. Tiek šis siužetinis sprendimas, tiek jo įgyvendinimas, manome, nepaliks abejingų ir pateisins lūkesčius tų, kurie / kurios nusiteikę nerūpestingai ir linksmai praleisti Kultūros naktį.

Filmo trukmė 1 val. 20 min

Kada

22.40 val.;

Kur

Venclovų namai-muziejus;

Kiek

nemokamai.

9

Šeimų erdvė: „Nuotykių pasaulis“

Šeimų erdvė – tai lyg nedidelis atskiras festivalis festivalyje. Erdvė Bernardinų sode kiekvienais metais pasakoja tam tikrą istoriją visuomenei ir džiugina miesto bei jo svečių šeimas. Sodo erdvė skirta džiuginti visai šeimai, o ypač patiems mažiausiems, kurie dar tik mokosi žengti pirmuosius žingsnius naujame gyvenimo etape bei pradeda pažinti pasaulį, kuriame gyvename. Šiais metais Bernardinų sode vienai vasaros nakčiai mokytis ir lavinti vaizduotę susirinksime jau tryliktą kartą. Šįkart – tam, kad ištirtume naują, smalsumą žadinančią planetą: Nuotykių Pasaulį!

Kada

nuo 17 iki 24 val.;

Kur

Bernardinų sodas;

Kiek

nemokamai;

10

Skambantys Valdovų rūmai

Unikalioje erdvėje skambės unikalūs projektai: Valdovų rūmų renginių salėje koncertuos M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ talentai. Didžiajame Valdovų rūmų kieme mėgausimės „Synaesthesis“, Mindaugo Stumbro kvartetu, vėliau išvysime teatralizuotą operos koncertą „Dolce far niente“, Vilniaus šv. Jonų bažnyčios Gospel chorą (vad. Kristina Žaldokaitė), Kazimierą Likšą su grupe, o vakarą užbaigs nevaržomos energijos ir galingo vokalo savininkės Aistės pasirodymas.

Kada

nuo 18 iki 1 val.

Kur

Valdovų rūmai;

Kiek

nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius