Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aktorius Sigitas Jakubauskas kvies į poetinį-muzikinį vakarą mokytojus

Lietuvos kino mylėtojams Sigito Jakubausko vardas siejasi su karjerą Kaunan atvykusiu daryti Dičiumi ar Jonuko ir Grytutės istorija, teatro gerbėjams – su aštrialiežuviu Šveiku ar apgautuoju Duonkepiu, TV serialų mėgėjams – su Naisių kaimo ligonius gydančiu Žiniuoniu. Tačiau išvysti šį ne viena meno premija apdovanoto aktoriaus vardą „Bardai LT“ rengiamuose koncertuose yra gana netikėta. Tačiau pažinodami Sigitą Jakubauską kaip aktorių, retas kuris žino apie jo meilę dainai.
Sigitas Jakubauskas
Sigitas Jakubauskas / I.Giniočio nuotr.

Po sėkmingo debiuto šių metų rugpjūčio mėnesį Nacionaliniame bardų festivalyje „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose aktorius Tarptautinės Mokytojų dienos proga spalio 5 d. 18 val. kviečia susitikti su muzika ir eilėmis Taujėnų dvare.

Dviejų dalių koncerte Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Antano A. Jonyno kūryba suskambės jautriai ir ironiškai, o antroje dalyje, pritariant klavišininkui Gintarui Dzidolikui, atgims dainos iš Šiaulių dramos teatro spektaklių, O.Ditkovskio kūrybos.

Aktorius pasakoja, kad „programa „Krioklys po ledu“ pagal Antano A. Jonyno poeziją buvo senas jo noras.

„Šį poetą mėgau nuo pat studijų metų ir iki pat šiol einu koja kojon su juo. Antanas A. Jonynas žavi savo impresionizmu. Aš jį jaučiu, man artima jo ritmika, šiek tiek ironiškas jo požiūris į save. Kartu jis – ir liūdnas romantikas. Gilus, bet neneigiantis ir nepiktas, kartais netgi optimistiškas. Jo poezija – tai gražus sentimentalumas su ironijos sau doze. „Krioklys po ledu“ – improvizacija, kai poezija pereina į rečitatyvą, dainavimą, vėliau vėl grįžta į poeziją“.

Susitikime Taujėnų dvare ir tarptautinę Mokytojo dieną atšvęskime su gražiausia poezija ir pamėgtomis dainomis iš spektaklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius