-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apocalyptica“ su lietumi užkariavo Trakų pilį (nuotraukos)

Pelėsiais ir kerpėm apaugusią Trakų pilį trečiadienio vakarą sudrebino 12 metų grojanti suomių roko grupė „Apocalyptica“. Beveik sutemus į sceną sulipę „Apocalypticos“ muzikantai violončelių ir būgnų šėlsmu pažadino kažkur klaidžiojančias pilies dvasias. „Sveiki atvykę į „Apocalypticos“ pilį“, – susigrūdusią minią pasveikino ekscentriški muzikantai.
„Apocalyptica“ koncertas Trakų pilyje
„Apocalyptica“ koncertas Trakų pilyje

Trakų pilies aplinka violončelių muzikai suteikė mistiškos ar net demoniškos nuotaikos, o vidury koncerto pasipylęs lietus su griaustiniu atmosferą dar įkaitino.

Kratomi muzikantų plaukai, negailestingai braižomos violončelės, būgnų šėlsmas, „kaukolinės“ kėdės (jau matytos pernai), šviesų bei dūmų šou Trakų pilies bokštų fone bei prapliupęs lietus su žaibais – visa tai po atviru dangumi Trakų saloje galėjo išvysti gausiai susirinkusi minia. „Smagu vėl čia būti!“, – suriko lietuviams „Apocalypticos“ muzikantai.

Paskutinį kartą pakvaišę suomiai, kokiais patys save laiko, Lietuvoje koncertavo praėjusių metų spalį.

„Mes gauname daug pasiūlymų ir į Lietuvą po nepilnų metų tikriausiai nebūtume grįžę, jei nebūtume gavę pasiūlymo surengti koncertą tokioje ypatingoje vietoje, – tikino „Apocalypticos“ vyrai. – Esame koncertavę panašiose vietose. Pavyzdžiui, surengėme koncertą vienoje Suomijos bažnyčioje, bet dėl per daug agresyvių mūsų gerbėjų nuo to laiko vengiame šou bažnyčiose. Tačiau Trakų pilis vis tiek pati ypatingiausia vieta, kuri mus įkvepia“.

Netradicinė koncertams vieta lėmė ir netradicines sąlygas atlikėjams. Kad išvengtų spūsties ir gerbėjų atakų, suomių violončelininkų grupė į koncertą turėjo atvykti kur kas anksčiau. Pirminės idėjos atplaukti į koncerto vietą valtimi, anot organizatorių, atsisakyta dėl nepatogumo ir muzikantų saugumo.

Daugiau nei prieš dvi valandas atvykusi „Apocalyptica“ laukdama savo pasirodymo spėjo vidiniame pilies kieme surengti spaudos konferenciją, pasivaikščioti ant Trakų pilį juosiančios gynybinės sienos. Vėliau grupės nariai nuo Trakų pilies tiltelio stebėjo juos apšildančius lietuvius – grupę „Ruination“. Senovinėje pilyje suomių muzikantai net gamtinius reikalus turėjo atlikti kiek netradiciškai. Į tarp gynybinių pilies sienų pastatytą biotualetą atlikėjai ėjo, lydimi apsaugos.

Bilietų platinimo vietose žiūrovai buvo įspėjami, kad Trakų pilis – ne guminė. Ir ne veltui. Pasibaigus apšilimui, vidinis Trakų pilies kiemas buvo sausakimšai užkištas, o žiūrovai vis dar rinkosi. Organizatorių teigimu, į šį „Apocalyptica“ koncertą parduota per 5 tūkstančius bilietų.

Tiesa, publika į šį koncertą susirinko kiek kitokia nei pernai spalį į „Utenos“ areną. Mažiau ekstravagantiško jaunimo, daugiau brandesnių, prie solidžios Trakų pilies derančių klausytojų. Kai kurie jų prie įėjimo piktinosi, kad apsauga į koncerto teritoriją neleidžia įeiti su skėčiais. Prie įėjimo sumesta skėčių krūva atrodė ironiškai, kai nuo koncerto vidurio pasipylė lietus su griausmais ir žaibais.

„Dabar ir jūs visi sušlapsite!“, – entuziastingai suriko „Apocalypticos“ muzikantai, tuoj pat griausmingos muzikos garsais bandžiusi sušildyti susispaudusius gerbėjus. Ne tokie ištikimi jų pasislėpė pilies brome, tačiau didžioji dalis iki koncerto pabaigos lingavo ir šėlo kartu su planuotais ir neplanuotais specialiaisiais efektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius