Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atsisveikindami vasarai bohemiečiai svajoja apie naujus spektaklius

Bohemiečių kūrybinė grupė prieš baigiamąjį sezono koncertą „Bohemiečių svajonės“ laužo galvas, kaip Kongresų rūmuose sutalpinti visus norinčius jame dalyvauti. Toks gerbėjų, rėmėjų ir draugų palaikymas suteikė menininkams vilties, kad ateinantį sezoną jie galės pristatyti klausytojams naujų spektaklių.
Deksteris Flečeris ir Dalia Ibelhauptaitė
Deksteris Flečeris ir Dalia Ibelhauptaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gegužės 16 d., sekmadienį, Kongresų rūmuose vyksiančio koncerto metu bohemiečiai ketina dalintis savo svajonėmis – jau įgyvendintomis ir dar laukiančiomis savo valandos ateinantį sezoną.

„Nors išgyvenome itin finansiškai sunkų sezoną, negalime nuleisti rankų, norime eiti pirmyn. O mūsų svajonių sparnus dar labiau kelia didžiulis rėmėjų ir klausytojų palaikymas. Tai rodo, kad esame reikalingi, todėl darysime viską, kad kitą sezoną galėtumėme toliau kurti drauge“, – sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Koncerto metu be jau girdėtų gražiausių arijų iš operų „Bohema“, „Užburtoji fleita“, miuziklo „Svynis Todas: demonas kirpėjas“, bus galima išgirsti ir ištraukų iš tų kūrinių, kuriuos bohemiečiai viliasi pastatyti ateityje. Tai arijos iš Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“, Džiuzepės Verdžio „Makbetas“ ir „Don Karlas“, Džiakomo Pučinio „Manon Lesko“. Gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus.

Anot D.Ibelhauptaitės, bohemiečių planuose – ir operos, kurios dar nebuvo statytos Lietuvos scenoje: Leošo Janačeko „Katia Kabanova“, Sergejaus Prokofjevo „Ugninis angelas“. O prieš Kalėdas į Kongresų rūmų salę turėtų sugrįžti Dž. Pučinio „Bohema“.

„Esame pasiryžę nugalėti finansines kliūtis. Jeigu nepavyks įgyvendinti brangių spektaklių pastatymų, pristatysime operų teatralizuotus koncertinius atlikimus su minimaliomis dekoracijomis“, – sako režisierė. – Į gyvenimą žiūrime atviromis akimis, nors ir nežinome, kur jis nuves. Juk svajonių neįmanoma apkrauti jokiais mokesčiais“.

Koncerte „Bohemiečių svajonės“ klasikinės muzikos kūrinius keis ištraukos iš žymiausių Brodvėjaus miuziklų – „Vestsaido istorija“, „Kabaretas“, „Smuikininkas ant stogo“, taip pat tokių pop atlikėjų kaip Whitney Houston ar Eltono Johno dainos. Veiks Juozo Statkevičiaus teatro kostiumų paroda.

Prie bohemiečių solistų prisijungs ir D. Ibelhauptaitės vyras – žymus britų aktorius Dexteris Flečeris. Jis kartu su Asmik Grigorian atliks dainą iš miuziklo „Kabaretas“. 

Bohemiečiai ant scenos ketina pasikviesti ir tuos savo kūrybinės grupės narius, kurie paprastai spektaklius stebi iš salės. Tai menininkų mecenatai ir draugai, be kurių, kaip tikina bohemiečiai, nė vienas spektaklis neišvystų dienos šviesos.

Apie bohemiečius

Bohemiečiai – veržlus ir laisvas kūrybinis reiškinys, kūrybinė šeima, kurioje neegzistuoja jokie suvaržymai fantazijai. Bohemiečiai siekia peržengti savo galimybes, pasipriešinti aplinkybėms ir daryti tai, kas atrodo neįmanoma.

Savo šeimos nariais bohemiečiai vadina šimtus žmonių. Ne tik tuos, kurie vaidina scenoje, groja orkestre ar dainuoja chore, bet ir visus, kurie savo darbais ir idėjomis dirba tam, kad spektakliai vyktų ir šis sambūris gyvuotų. Kolektyvas, kuris neturi pastovios organizacinės struktūros ir teatrui pritaikytos erdvės per tris metus pritraukė virš 100 tūkst. žiūrovų.

Ketvirtasis bohemiečių sezonas, kaip ir ankstesnieji, remiamas privačių mecenatų. Didžiaisiais mecenatais tapo „Švyturys. Utenos alus“, „Maxima“, „City“, „Limarko grupė“, „Swedbank“, „Hanner“, „SBA“, „Lietuvos rytas“, Lietuvos televizija, „JCDecaux“, „Audiotonas“. Mecenatai: „Omnitel“, „Hermis Capital“, „Olifėja“, Lietuvos geležinkeliai, Lietuvos dujos, „Lukoil“, „Stikliai“, STAR 1, DDB, „Bonum Publicum“, „Milk“, „Gaumina“, „Bosanova“, „Amstudio“, „Lawin“, „Lewben“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius