-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Botanikos sode sekmadienį – muzikinių piknikų atidarymas

Pirmą kartą Kristupo vasaros festivaliui duris atvėręs Vilniaus universtiteto Botanikos sodas jau greitai sulauks muzikos gerbėjų.
Liudas Mikalauskas
Liudas Mikalauskas / Evgenia Levin nuotr.

Liepos 3-ąją čia rengiamas muzikinių Kristupo piknikų atidarymo koncertas, kuriame pasirodys balsingasis Liudas Mikalauskas ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas prof. Donato Katkaus.

Daugybė televizijos žiūrovų šį jaunąjį bosą atrado per televizijos projektą „Triumfo arka“, kurio laureatu jis ir tapo. Tačiau dar gerokai prieš tai, L. Mikalauskas jau garsėjo kaip talentingas solistas, prestižiniuose tarptautiniuose konkursuose įvertintas Grand Prix.

Šiuo metu atlikėjas studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultete ir aktyviai koncertuoja. Jis dalyvauja kameriniuose koncertuose, kuria ryškius vaidmenis operose bei miuzikluose, koncertuoja su geriausiais Europos orkestrais tarptautiniuose festivaliuose. Jaunasis dainininkas dar 2006 m. pelnė LR Kultūros ministerijos premiją už geriausio profesionaliojo meno debiutą tais metais.

Kristupo vasaros festivalio klausytojai liepos 3-ąją Botanikos sode girdės Leporello ariją iš W. A. Mozarto operos „Don Žuanas“, žaismingąją Tevjė dainelę „Jei turtingas būčiau...“ iš J. Bocko miuziklo „Smuikininkas ant stogo“, garsiąją Don Basillo ariją iš G. Rossinio operos „Sevilijos kirpėjas“ ir daugelį kitų mylimų kūrinių. Tokia margaspalvė programa garantuoja šviesią ir pakilią muzikinių piknikų atidarymo nuotaiką.

Kitais vasaros sekmadieniais Kristupo piknikuose skambės prancūziškos šansonos, atliekamos Evelinos Sašenko, jaukią saloninio muzikavimo tradiciją primins Liuba Nazarenko, na, o autorinėmis dainomis, gera nuotaika ir energija mielai dalinsis aktorius, bardas Andrius Kaniava.

Daugiau kaip 150 metų gyvuojantis VU Botanikos sodas nuolat organizuoja įvairius renginius; šiemet jis taps puikia vieta ir muzikiniams piknikams. Organizatoriai ragina neužmiršti žodžio „piknikas”: susiruošę į VU Botanikos sodą, nepamirškite patiesalo bei užkandžių - vaišės ir pokalbiai su bičiuliais taps puikia muzikinių piknikų koncertų įžanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius