-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainų ir šokių ansamblis „Siaudelė“ 15 metų sukaktį pasitiks nuotaikingu koncertu

Tarptautinių konkursų laureatas, nominacijos „Geriausias dainų ir šokių ansamblis ir vadovas“, apdovanojimo „Aukso paukštė“ laimėtojas, Dainų ir šokių ansamblis „Siaudelė“ švenčia 15- ąjį gimtadienį.
Ansamblis „Siaudelė“
Ansamblis „Siaudelė“ / Organizatorių nuotr.

Nuotaikingas šventinis koncertas vyks gegužės 14 dieną, 18 valandą Šokio teatre (Kosciuškos g. 11, Vilniuje). Įėjimas nemokamas.

15–ojo gimtadienio koncerte svečiams koncertuos per aštuoniasdešimt kolektyvo dainininkų, muzikantų ir šokėjų. Programą sudaro labiausiai žiūrovams patinkantys, linksmi, nuotaikingi  instrumentiniai kūriniai, dainos ir šokiai: V.Buterlevičiaus „Jonpolkis“ (muz.V.Juozapaičio) ir „Dunda grindys“ (muz. L.Povilaičio), T. Kalibataitės „Joninių burtai“ (muz. V. Aleksandravičiaus), J. Lingio šokis iš vadinamojo „aukso fondo“ – „Aštuonnytis“ (muz. liet. l., harm. J. Švedo) ir daugelis kitų…Skambės jumoristinės lietuvių liaudies dainos: „Aš atradau kukutį“, „Kumas aina“…

Vaikų ir jaunimo meno kolektyvas dainų ir šokių ansamblis „Siaudelė“ suburtas 1995 metais. Jie – nuolatiniai respublikinių renginių ir festivalių, Pasaulio lietuvių dainų švenčių dalyviai. Kolektyvas žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje: draugauja su Prancūzijos, Latvijos, Ukrainos, Moldovos kolektyvais, yra nuolatinis tarptautinių festivalių bei konkursų dalyvis. Koncertavo tarptautiniuose festivaliuose Suomijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, Italijoje, Latvijoje, Moldovoje, Vengrijoje, Turkijoje.

1998 metais Tarptautiniame festivalyje–konkurse „Zelen Svit“ Charkove (Ukraina) ansamblis pelnė II–ojo laipsnio diplomą, 1999 metais Tulcea mieste (Rumunija) tarptautiniame festivalyje – konkurse „Golden Fish“ ir 2002 metais tarptautiniame festivalyje Kišiniove (Moldova) „Siaudelė“ tapo laureatais. Ansamblis pripažintas 2002 metų geriausiu dainų ir šokių ansambliu respublikoje ir apdovanotas „Aukso paukšte“.

Ansamblis unikalus tuo, kad dauguma artistų yra universalūs – tie patys atlikėjai šoka, dainuoja ir groja tautiniais muzikos instrumentais.

Šiuo metu ansamblį “Siaudelė” sudaro choreografinės, vokalinės grupės bei tautinių muzikos instrumentų orkestras – iš viso per šimtas dalyvių nuo 5 iki 18 metų amžiaus. „Penkiolika metų vaikų meno kolektyvui – ir daug ir mažai,“ – sako ansamblio meno vadovė, papildomo muzikinio ugdymo ekspertė Birutė Sakalienė. – „Nuveikta daug, laimėtas pripažinimas, aplankyta daug šalių. Ateityje mūsų laukia nauji siekiai – toliau atstovauti savo šalį užsienyje, kuo plačiau skleisti žinią apie Lietuvą, jos tautinę kultūrą , populiarinti ir puoselėti lietuvių liaudies  tradicijas Lietuvoje ir už jos ribų“.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius