Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Dizaino savaitė“ Kaune: inovacijos mene, versle, kasdienybėje

Penki Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Telšiai ir Šiauliai atidaro duris „Dizaino savaitei“, kuri vyks gegužės 5 – 11 dienomis. Visi miestai kvies į renginius, susijusius su dizainu, jo procesu – profesionalai, dalyvaujantys renginyje dalinsis savo idėjomis, o publika galės su jomis susipažinti, išbandyti ir įvertinti.
„Dizaino savaitė“ Kaune
„Dizaino savaitė“ Kaune / „Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr.

„Dizaino savaitė“ Kaune rengiama jau trečius metus ir Kauno miesto savivaldybės yra įtraukta į Kauno miestui svarbių renginių sąrašą. Šiais metais kauniečius bei miesto svečius šis renginys džiugins gausia ir įvairia renginių puokšte. Bus galima aplankyti daugiau nei 40 renginių, kuriuos jungiantis konceptas – inovacijos, apimančios verslą, meną, vartojimo kultūrą. Pagrindinis „Dizaino savaitės” tikslas – suteikti platformą meno ir dizaino bendruomenės saviraiškai tikslu supažindinti vartotojus su dizaino kultūra, jos procesu.

Kūrybinė, inovatyvi ir draugiška aplinka kvies į  Kauno miesto erdves, akademinę aplinką, dizaino salonus bei baldų parduotuves. Renginių formatas – parodos, kūrybinės dirbtuvėlės, prezentacijos, seminarai, iniciatyvos, festivaliai.

Pradėti savaitę kartu su dizainu, susipažinti su visos savaitės renginiais ir jų dalyviais ir išgristi atsakymus į rūpimus klausimus bus galima „Dizaino savaitė. Susipažinkime“, kuri vyks gegužės 5 dieną 17 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Tarybos menėje, Muitinės g. 8.

„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune
„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune

Taip pat gegužės 5 dieną „Dizaino savaitę“ pradės ir Kauno gatvės meno festivalis „Nykoka“, kuris tęsis ištisą savaitę iki pat sekmadienio. Kiekvieną dieną 10 – 17 val. Kuzmos g. 11. „Nykoka“ iniciatorius ir autorius Tadas Šimkus kvies piešti didelio formato piešinį ant Vilniaus Dailės Akademijos sienos ir taip papuošti Kauno miesto erdves.

Gegužės 5 dieną, pirmadienį prasidės ir renginys „Dizainovacija“, kuris tęsis visą savaitę Vilniaus gatvėje ir Laisvės alėjoje. Jo metu, menininkai, dizaineriai bei gamintojai pristatys savo produktus vitrinose ir pavers Kauno miesto gatves muziejumi po atviru dangumi.

„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune
„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune

Gegužės 7 dieną 14-19 val. VDA Kauno fakultetas kviečia ne tik susipažinti su akademine studentų veikla, pamatyti kaip yra paruošiami studentai, bet ir pasigaminti originalaus dizaino šviestuvus iš paprastų medžiagų „Kūrybinėse dirbtuvėse „Šviečiantis miestas“.

Gegužės 8 dieną iniciatyva „Mano balkonas”, kuri vyks 11 – 14 val. Vilniaus ir Griunvaldo gatvių balkonai bus papuošti gyvomis gėlėmis, floristinėmis kompozicijomis. Idėjos autoriai parodys, kaip galima balkoną, kuris yra ne tik privati nuosavybė, bet ir miesto veidas, papuošti, kad jis negadintų bendros miesto architektūros, o ją darytų originalesne, puošnesne.

Šiais metais minint Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 10 metų sukaktį, gegužės 9 dieną 15 val. Rotušės aikštėje vyks Kauno kolegijos studentų sukurto projekto iš gyvų gėlių „Unikalus Europos žemėlapis“ atidarymas. Taip pat vyks geriausių Lietuvos moksleivių ir studentų sukurtų interaktyvių žemėlapių viešas pristatymas „Mano Europa – mano namai“.

Šeštadienis, gegužės 10 diena „Dizaino savaitėje“ bus skirta madai. Tad 11-19 val. Kuzmos gatvėje bei „Medžiotojų užeigos“ vasaros palapinėje Rotušės aikštėje, įvyks „One Day Fashion Butique”, kur laikinai į vieną erdvę susiburs konceptualūs Lietuvos ir užsienio mados dizaino vardai. Čia koncentruosis prekyba, pažintys, kolekcijų pristatymai, prezentacijos. Renginio iniciatoriai kvies pasisemti idėjų, vengti niveliacijos ir nors trumpam pamiršti kasdienybę.

„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune
„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune

Sekmadienis, gegužės 11 diena – dviračių diena. Apie dviračių restauravimo idėją galėsite sužinoti  renginyje „Dviračių kultūra ir dizainas”, kuris vyks 12 – 15 val. VDA Kauno fakultete, Muitinės g. Mažiausią ir lengviausią lankstomą elektroninį dviratį pasaulyje galėsite išvysti „Dviračio pristatyme” 13 val. VDA Kauno fakultete, Muitinės g. 4.  O vienetinius dviračius, pasižyminčius unikaliomis formomis ir spalvomis galėsite netik pamatyti, o ir išbandyti visą savaitę vykstančiame renginyje „Mano dviratis” – išskirtinio dizaino dviračio paroda. Išmėgink!” VU Kauno humanitariniame fakultete, Muitinės gatvėje 8, 2 aukšto fojė.

Taip pat sekmadienį, gegužės 11 dieną „Dizaino savaitė” kviečia į baigiamąjį renginį, kuriame bus atidengtas „Minimalus paminklas rutinai”. Paminklas taps visų savaitės renginių akcentu bei dovana Kauno miestui ir turės išliekamąją vertę – tai savotiškas Dizaino savaitės baigiamasis spaudas. Paminklo autorius architektas Audrys Karalius tikina, kad: „Dažniausiai kasdienybės nepastebime ir nevertiname – nes ji yra pernelyg arti ir perdėm įprasta”. Baigiamasis renginys vyks 15.15 val. Muitinės ir V. Kuzmos gatvių sankirtoje.

„Dizaino savaitės“ informaciniame štabe, kuris įsikūrė Rotušės aikštėje, kuriame dirbsiantys savanoriai ne tik atsakys į visus klausimus apie renginius, jų dalyvius ir kur viską rasti, tačiau jis judės ir muzikos ritmu. Nuo gegužės 8 dienos iki gegužės 10 dienos 17 – 22 val. gros tokie Lietuvos DJ kaip Guoda D., Interno, Simonas Kuoga ir kiti.

Renginiai, vykstantys miesto erdvėse:

Gegužės 5 diena

“Dizaino savaitė 2014” Kaunas. Susipažinkime! VU Kauno humanitarinio fakulteto Tarybos menė, Muitinės g. 8 17 val.

Gegužės 6-9 dienos

“EKO dirbtuvėlės” – karoliukai iš popieriaus 14-19 val. VA Kauno fakultetas, Muitinės g. 4

Gegužės 7 diena

Rokenbau – “Du broliai. Natūrali oda. Kūryba. Ir aštrūs įrankiai. 14-19 val. VDA Kauno fakultetas, Muitinės g. 4

Kūrybinės dirbtuvės “Šviečiantis miestas” 14-19 val. VDA Kauno fakultetas, Muitinės g. 4

Gegužės 8 diena

“Mano balkonas” 11 – 14 val. Vilniaus g. balkonai / Griunvaldo g. 20

Gegužės 9 diena

“Unikalus Europos žemėlapis” 15 val. Rotušės aikštė

“Inovacijos prekiniuose ženluose – KTU, Kaunas – dalinasi.” Pristatymas – diskusija 17.30 val. VU Kauno humanitarinio fakulteto tarybos menė, Muitinės g. 8

Gegužės 10 diena

“One Day Fashion Butique” 11-19 val. Kuzmos g. bei „Medžiotojų užeigos“ vasaros palapinė Rotušės aikštė.

Tapk mados dizaineriu su VDU ir UCLAN 12-19 val. Muitinės g. 7

“Laikotarpis” 13-18 val. VA Kauno fakultetas, Muitinės g. 4

Gegužės 11 diena

“Dviračių kultūra ir dizainas” 12 – 15 val. VDA Kauno fakultetas, Muitinės g.

Dviračio pristatymas 13 val. VDA Kauno fakultetas, Muitinės g. 4

Minimalaus paminklo rutinai atidengimas 15.15 val. Muitinės g./Kuzmos g.

Visą savaitę trunkantys renginiai: Gegužės 5 – 11 dienomis

Kauno gatvės meno festivalis “Nykoka”10-17 val. Kuzmos g. 11

Paroda “Šviečiantis dizainas” 11-17 val. VDA Kauno fakultetas, Muitinės g.

Excite 11 – 19 val. VA Kauno fakultetas Muitinės g.

Kūrybinės dirbtuvės “Kaukodizo’2012” 14-19 val. “Medžiotojų užeigos” palapinė

“Mano dviratis” – išskirtinio dizaino dviračio paroda. Išmėgink! 9-19 val. VU Kauno humanitarinis fakultetas.

Daugiau informacijos apie „Dizaino savaitę” ir jos interaktyvų žemėlapį galima rasti internete adresu www.dizainosavaite.lt ir socialiniame tinkle „Facebook”. Taip pat Rotušės aikštėje yra įsikūręs informacinis štabas, kuriame dirbsiantys savanoriai atsakys į visus klausimus apie „Dizaino savaitę”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius