-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiazo gerbėjus kviečia XIII tarptautinis akordeono festivalis

Nors akordeono džiazo grandai dažniausiai laukiami pasaulio džiazo festivaliuose, tarptautinis akordeono festivalis Vilniuje ima diktuoti naują tendenciją: savo šventės rėmuose kaskart pristatyti ryškiausius pasaulio akordeoninio džiazo atstovus ir jų ansamblius. Šį šeštadienį 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks koncertas „accoJAZZ IT“ – itališki džiazo dialogai.
 Simone Zanchini
Simone Zanchini / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Džiazas Akordeonas

XIII tarptautiniame akordeono festivalyje – itališkas duetas: iššaukiančios romėniškos išvaizdos akordeonistas Simone Zanchini (akordeonas, efektai), jau pažįstamas lietuvių melomanams, virins džiazo smalą su vienu talentingiausių Europos gitaristų Giancarlo Bianchetti (gitara). 

Jų kūrybinio tandemo muzikinė iškrova – sprogstamasis espresso ir Sprite mišinys: karštas, juodas, kartus, purslojantis ir pakraunantis. Su gladiatoriaus jėga ir bravūriškomis pasažų virtinėmis Zanchini atsako į sceninius Bianchetti šėliojimus.

Duetas pristato tik originalias kompozicijas, pagrįstas naujų garso kelių ieškojimais – naudojant modernias kūrybos technikas bei derinant garsą su gyva elektronika. Akordeono ir gitaros derinys skamba naujai ir skatina tolesnius kūrybinius ieškojimus. Eklektika ir virtuoziškumas leidžia muzikantams klajoti, įtraukti įvairias įtakas, drauge ekspromtu kurti aukšto lygio improvizacijas.

Muzikantai nesivargina pateikti jų atlikimą garbinančių spaudos atsiliepimų, bet jų diskografijos ir koncertiniai maršrutai išties įspūdingi.

Solo ir su įvairiais muzikantais Simone Zanchini yra pasirodęs visose svarbiausiose pasaulio džiazo festivalių scenose. Daugiau kaip dešimtmetį  jis groja pirmuoju akordeonu Milano La Scalos teatro grupėje  „Ensemble Strumentale Scaligero“, su šiuo kolektyvu muzikantas koncertuoja turuose visame pasaulyje. Bendradarbiauja su Thomasu Clausenu, Gianluigi Trovesi, Javieru Girotto, Paolo Fresu, Marco Tamburini, Massimo Manzi, Bruno Tommaso, Ettore Fioravanti, Mario Marzi, Michele Rabbia, Giovanni Maieriu, Franku Marocco, Tamara Obrovac, Krunoslavu Levaciciumi, Vasko Atanasovski, Antonello Salis, Hanu Benninku, Artu Van Damme. Neseniai muzikantas įrašė du naujus albumus. Pirmajame diske „From Art to Marocco“ kartu su džiazo kvintetu savitai iš naujo atranda dvi gyvąsias akordeono legendas – Artą Van Damme ir Franką Marocco. Antrajame albume – solo projekte „Better Alone“ – Simone Zanchini išbando visas savo instrumento garsines galimybes, naudodamas MIDI akordeono gyvąją elektroniką ir nešiojamąjį kompiuterį.

Giancarlo Bianchetti diskografijoje – įspūdinga albumų, kuriuos įrašė su žymiais atlikėjais, galerija. Jis įvairiais laikotarpiais grojo daugybėje grupių: Arcoiris, AGAS, Timbuctù Orkestra, Playground ir kitose. Nuo 2006 m. muzikantas yra kvinteto, vadovaujamo akordeonisto Simone Zanchini, narys, su šiuo kolektyvu įrašė albumą „From Art to Marocco“, pagrįstą Franko Marocco ir Arto Van Dammo kūriniais. Pastaraisiais metais taip pat grojo Maverio kvartete („12 nodi“) ir su grupe „Jakare“ įrašė albumą „Il primo passo“ („Irma records“). Bendradarbiavo su Mirco Menna (albumas „Ecco“), Rita Botto (albumas „Donna Rita“), Paola Turci, Flavio Piscopo, Paolo Conte, Francesco Guccini, Marco Ferradini, Bruno Lauzi ir kitais.

Bilietus platina bilietai.lt. Daugiau informacijos - www.akordeonofestivalis.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius