Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emiras Kusturica koncertus su grupe prilygino pagoniškiems senovės Graikijos ritualams

Kino mėgėjų garbinamas serbų režisierius Emiras Kusturica su savo grupe „No Smoking Orchestra“ lietuvių pasveikinti su Naujaisiais metais atvyks jau netrukus, gruodžio 29-ąją. Koncerto Vilniaus Pramogų arenoje metu linksmų plaučių kolektyvas ir rokenrolo širdyje nestokojantis kino kūrėjas žada išvaikyti žiemišką niūrumą ir apdovanoti klausytojus karščiausiomis Balkanų melodijomis.
Emiras Kusturica  su savo grupe „No Smoking Orchestra“
Emiras Kusturica su savo grupe „No Smoking Orchestra“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Emiras Kusturica

„Kai filmai kuriami taip, kaip aš juos kuriu, privaloma investuoti viską, ką tik turi. Ir privalai būti beprotišku maniaku“, – viename interviu anksčiau yra sakęs E.Kusturica. Tiesa ta, kad ne tik filmuose, bet ir jo grupės muzikoje gausu visko – įvairiausių muzikos žanrų, instrumentų, skambesių, o gausybė muzikantų ant scenos sugeba spinduliuoti itin pozityvų ir užkrečiamą pamišimą.

Būtina E.Kusturicos ir jo orkestro pasiruošimų koncertui dalis – viena ant kitos sudėtos rankos ir garsus riksmas „Rock and roll!“. Pasirodymų metu net sunku įtarti, kad drauge su kitais ant scenos sukasi 57-erių režisierius, pelnęs net du prestižiškiausius Kanų kino festivalio apdovanojimus – „Auksines palmės šakeles“.

Vaizduotės nei serbų kino kūrėjui, nei „No Smoking Orchestra“ netrūksta. Galima tik spėlioti – kokiais drabužiais ant scenos jie lips Vilniuje, nes jų garderobe ne vienas superherojaus kostiumais, Drakulos apsiaustas, kaubojaus skrybėlės ir dar šimtai netikėtų aksesuarų.

Scenoje šoka gerbėjos

Linksmo šėlsmo – štai ko labiausiai trokšta E.Kusturica per savo koncertus. Atlikėjai didžiuodamiesi pasakoja, kaip Portugalijos sostinėje Lisabonoje jau po trečiojo kūrinio kartu ant scenos šoko mažiausiai 10 moterų iš publikos. Akordeonas, meistriškai valdomas smuikas, saksofonas, tūbos susilieja į čigonišką orkestrą, serbų roko grupę, Lotynų Amerikos kolektyvą ir net atgaivina „Deep Purple“ sugrodami „Smoke On The Water“ fragmentą.

„Mes paimame įvairų šlamštą ir paverčiame jį kažkuo nuostabaus. Tai kažkas groteskiško ir keisto, kaip kad buvo pagoniškieji senovės Graikijos ritualai“, – juokdamasis „The Telegraph“ žurnalistui prieš vieną koncertų sakė E.Kusturica. Ir nors rimtosios muzikos kritikai jo ir „No Smoking Orchestra“ kūrybos dažnai nesupranta, oficialius įvertinimus serbui atperka neslopstančios gerbėjų simpatijos.

Beje, pats E.Kusturica įsitikinęs, kad muzika, kaip ir kitos meno rūšys, yra sveikatos šaltinis. „Menas gali paveikti kai kuriuos žmonės, jis gali pagelbėti atsikratyti ligų. Juk jau seniai įrodyta, kad klausydamiesi Mozarto sergantiems epilepsija priepuolių sumažėja net 70 procentų. Tai pagrindinė meno paskirtis“, – tvirtino kino kūrėjas.

Staigmenų šiame koncerte tikrai bus, tereikia leistis nustebinamiems. Bilietų į E.Kusturicos ir „No Smoking Orchestra“ pasirodymą Vilniaus Pramogų arenoje gruodžio 29-ąją galite įsigyti BILIETAI.LT kasose ir internete: http://www.bilietai.lt/lt/event/10616

Emiras Kusturica ir „No Smoking Orchestra“ – „Unza Unza Time“:

VIDEO: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra - Unza Unza Time

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius