-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalio „Tai – Aš“ didžiajame koncerte prisimintas anapilin išėjęs bardas K.Zwilgmeyeris (nuotraukos)

Penktadienio vakarą Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčios skliautai aidėjo nuo bardų dainų – čia jau aštuntą kartą vyko dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – Aš“ Didysis koncertas.
Koncerto akimirka
Vytautas V.Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dviejų dalių koncerte žiūrovus džiugino Lietuvos bardai bei visas būrys iš užsienio: Airijos, Farerų salų, Vokietijos, Ekvadoro, Argentinos, Ispanijos, Ispanijos, Latvijos, Prancūzijos, Čekijos, Rusijos, Lenkijos, Bulgarijos ir JAV.

Koncerte, kurį vedė bardas Domantas Razauskas, pirmiausia buvo prisimintas ilgametis festivalio  „Tai – Aš“ dalyvis, Šiaurės šalių trubadūrų idėjinis vadas, muzikantas iš Norvegijos Kalle Zwilgmeyeris. Bardo, kurio gyvybė užgeso rugsėjo 6 d., kūryba buvo priminta nedidele ištrauka iš ankstesnių festivalio koncertų.
 
Renginio vedėjas D.Razauskas apie kiekvieną koncerto dalyvį buvo sukaupęs pikantiškos informacijos: štai svečias iš Farerų salų Stanley Samuelsen prieš kiekvieną pasirodymą „apšyla“ grodamas „The Beatles“ kūrinius, o kartu su dainininke Raimonda Pečkyte koncertuojantis gitaristas Kreivas kadaise koncerto vedėjui yra siūlęs „į dantis“. D.Razauskas nuotaikinga atpasakojo šį įvykį ir pasidžiaugė, kad gitaros virtuozas Jonas Krivickas-Kreivas išaugo į rimtą ir suaugusį vyrą.

Kiekvienas scenoje pasirodęs muzikantas atlikdavo mažytę išpažintį: Vytautas V.Landsbergis prisiminė savo vaikystę ir tą momentą, kada susidomėjo poezija, o Giedrius Arbačiauskas prisipažino laukiantis tamsių ir ilgų žiemos vakarų, padėsiančių apsivalyti iš vidaus. Suvirpinę žiūrovų širdis, dainuojamosios poezijos autoriai atsisveikino su jais iki kitų metų, trečiosios spalio savaitės. 
 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./S.Bareikis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius