Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Flamenko aistros galia“ – aistros gurkšnis moterims

Moteris, pasiilgusias saulės, jausmų ir šilumos, Jose Leono ir „Flamenko aistros galia“ kviečia atvykti į Ispaniją. Skristi niekur nereikės, nes gyva gitaros muzika, išraiškingi ir greiti ispanų šokėjų judesiai Vilniaus ir Kauno sales pavers korida, Andalūzijos aikštėmis, jausmų ir aistros židiniu, leis prisiliesti prie Ispanijos šokio istorijos.
Spektaklio „Flamenko aitros galia“ akimirka
Spektaklio „Flamenko aitros galia“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Flamenko šokis ir muzika įgalina perteikti jausmus. J.Leonas ir jo trupė šią šokio suteiktą dovaną neabejotinai  išpildo. Šokėjų aistrą, temperamentą, stulbinamai tikslų ritmo jausmą jau įvertino daugiau nei trys milijonai žiūrovų visoje Europoje.  Lietuvos publika taip pat  buvo  dukart įsukta į flamenko ritmus ir  atsilygino šokėjams ilgais ir audringais plojimais. 

Šįkart ispaniškojo  šokio žvaigždė su spektakliu „Flamenko aistros galia“ ir gitaros virtuozu Diego Cortezu aistros gurkšnį  moterims padovanos Kovo 8-ąją Vilniuje – Ūkio banko teatro arenoje, ir kovo 9-ąją Kaune – Girstučio kultūros rūmuose.

Atsidūręs gatvėje  įkūrė šokio mokyklą

Kaip ir flamenkas, Jose Leon gimė Kordobos mieste, Ispanijoje.  Dar ketverių  pradėjęs šokio studiją pas garsiausius flamenko mokytojus, 12-os metų Jose Leon jau buvo tituluojamas būsima flamenko žvaigžde.

Būdamas 14-os Jose išėjo iš namų. Atsidūręs gatvėje ir mokėdamas tik šokti flamenką, jis ieškojo būdų kaip užsidirbti pragyvenimui ir toliau tobulėti šokant. Taip nusprendė įkurti savo mokyklą, kurioje šokti flamenko išmoko tūkstančiai mokinių.

Dabar J.Leonas –  vienas geriausių flamenko choreografų pasaulyje.

Pasaulio rekordinikas

2002-aisiais  Jose Leonas sutrypė, tikrąja ta žodžio prasme, 1967 m.  pasiektą rekordą ir pagerino jį iki 27-ių kulno stuktelėjimų per minutę. Kartu pagerino kitą –  stuktelėdamas 1068 kartus kulnu per vieną minutę. Ar įmanoma  paprasta akimi suskaičiuoti šokėjo judesius? 

Atsakyti galės kiekvienas, gyvai pamatęs Jose Leon ir „Flamenko aitros galia“ pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius