Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galerija Gaidys“ padėjo išsiveržti vulkanui

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus verslo uoste „išsiveržė vulkanas“ – Lietuvos meno mėgėjams pirmąkart buvo pristatyta „Galerija Gaidys“ ir Roko Beržiūno tapybos darbų paroda „Vulkanas“.
Tapytojas Rokas Beržiūnas
Tapytojas Rokas Beržiūnas / Mariaus Žičiaus nuotr.
Temos: 1 Gaidys

Ekspresyvioms, didelių formatų R.Beržiūno drobėms eksponuoti pasirinkta erdvė – 22-asis Vilniaus verslo uosto aukštas, iš kurio kaip ant delno atsiveria visa sostinės panorama. 500 kvadratinių metrų erdvėje išdėstyta ekspozicija sudaryta iš 27 kūrinių, kuriuos tinkamai atskleisti bei pristatyti padėjo betonu, plienu ir stiklu alsuojanti aplinka.

Mums pavyko sukurti koncentruotą tapybos, šiuolaikinės muzikos bei neįprastos aplinkos derinį.Pasak galerijos įkūrėjų Agnės Adomėnės ir Jurgitos Juospaitytės, „Galerija Gaidys“ unikali tuo, kad neturi pastovios ekspozicijų erdvės ir kiekvieno menininko darbus pateikia vis kitoje aplinkoje. Tai – neinstitucinė mobili galerija, reprezentuojanti jauniausiąją Lietuvos menininkų kartą. „Ši paroda veikė tik vieną vakarą, o naujai parodai jau ieškome specialios vietos. Siekiame, kad parinkta aplinka geriausiai išryškintų konkretaus menininko kūrybą“, – pasakojo J.Juospaitytė.

Ypatingą nuotaiką galerijos atidarymui ir darbų pristatymui suteikė ir renginio metu pasirodęs elektronikos duetas „R&R Electronics“. Specialiai parodos atidarymui merginų duetas sukūrė gyvos muzikos ir videoprojekcijų kompoziciją „Brief encounter“. Abejingų pasirodymui neliko, o stiprų emocinį krūvį atlaikė ne visi vakaro svečiai.

Baigiantis vakarui J.Juospaitytė teigė, jog jų idėja pavyko. „Mums pavyko sukurti koncentruotą tapybos, šiuolaikinės muzikos bei neįprastos aplinkos derinį. Žinoma, prie geros vakaro atmosferos prisidėjo ir „Bombay Saphire“ kokteiliai“, – juokavo ketvirtadienį debiutavusios galerijos įkūrėja.

Bene visų svečių veiduose sušvito šypsenos išgirdus naujosios galerijos pavadinimą. „Tai pavadinimas – provokacija, kurios tikslas sukelti šypseną bei mažinti distanciją tarp galerijos ir žmogaus, padėti atsikratyti nuostatos, jog galerija skirta tik siauram „išrinktųjų“ ratui“, – sakė J.Juospaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius