-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galvės“ džiazo laivas vėl kviečia į muzikinę kelionę

Ne visi, apasilankantys Trakuose, žino, kad be pilies, „privalomų“ kibinų senojoje sostinėje yra ir kitų malonių dalykų. Tai – ir džiazo festivalis Galvės Jazz fiesta, kurio koncertai vyksta kiekvieną savaitgalį Galvės ežere plaukiančiame laive. Netikėta, įdomu, nes yra puiki proga pažinti kitokius Trakus, skambančius džiazo ritmu.
Kristina Svolkinaitė
Kristina Svolkinaitė / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 15min kultūra

Galvės Jazz fiesta rugpjūčio 20 dieną kviečia į žinomos džiazo atlikėjos Kristinos Svolkinaitės kvarteto koncertą. „Galvės“ laive skambės džiazo standartai, keletas Kristinos aranžuotų lietuvių liaudies dainų bei jos kūrinių.

Su Kristina koncertuoja gerai žinomi populiarūs muzikantai – gitaristas Jūris Benaitis, bosine gitara grojantis Eugenijus Kanevičius, mušamaisias – Vytis Vainilaitis.

Organizatorių nuotr./Vytis Vainilaitis
Organizatorių nuotr./Vytis Vainilaitis

„Aranžavau aš pati, bet ne visus kūrinius. Kai kurie kūriniai yra nuspręsti atlikti taip, kaip sugalvojome visi kartu repeticijų metu – tai bendras vaisius“, – apie programą išsitarė Kristina, viena įdomiausių, profesionaliausių Lietuvos džiazo atlikėjų, jau kelis metus iš eilės dainuojanti ir Galvės Jazz fiestoje, nes šis renginys lyg vandens sukūrys, kuris įsuko ir nepaleidžia.

Kristiną nuolat kviečia šio festivalio organizatoriai, nes ją myli ir vertina publika, nekantriai laukia ir jos, ir drauge muzikuojančių kolegų pasirodymų. Savo ruožtu, dainininkė tvirtina, kad šis džiazo festivalis yra išskirtinis ir labai įtraukiantis: muzika, pilis, gamtos žaluma, ežeras, saulėlydžiai. Kristinos žodžiais, džiazas ant vandens Trakuose yra jau įsivirtinusi tradicija, o šio renginio kūrėjus malonu kaskart sutikti, nes jie yra tapę džiazo bendražygiais.

Organizatorių nuotr./Eugenijus Kanevičius
Organizatorių nuotr./Eugenijus Kanevičius

„Mūsų siunčiama muzikinė žinia yra labai žmogiška ir kupina jausmų: grodami, dainuodami nebijom atverti savų jautriausių sielos langų, tad raginame visus atidaryti bent po mažą langelį. Kad pakylėtai grodami – pakylėtume, lyriškai – nukeltume į malonius, gal ir skaudžius kažkadais, prisiminimus, dainuojamais tekstais kurtume vaizdinius, kviestume pasidalinti sava patirtimi ar suteiktume prieglobstį dar kartą išgyventi svarbias akimirkas. Būkime atviri pasauliui!“, – sako Kristina.

Ne vieno prestižinio džiazo konkurso laureatė bei nugalėtoja, su koncertais apkeliavusi nemažai Europos šalių K.Svolkinaitė, atskleidusi kūrybinį moto, tikino:

„Fiestos mylėtojams ar naujai ją atradusiems linkime kuo dažniau pastebėti ir pagauti nuo Galvės ežero kylančius muzikinės emocijos purslus. Ir nesvarbu – ar šviečia saulė, ar pučia vėjas, ar lyja. Trakams džiazas netgi yra būtinas! Nebe įsivaizduoju vasarotų Trakų be džiazo laivo Galvėje! O dalyvaujantiems fiestoje palinkėčiau pasidžiaugti, pabūti savimi, pabendrauti, pasidalinti, išgirsti ir čia sugrįžti“.

Organizatorių nuotr./Jūris Benaitis
Organizatorių nuotr./Jūris Benaitis

Džiazo laivas „Galvė“ išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) rugpjūčio 20 d. 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius