-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geležinio“ Zujaus roko opera artėja prie Lietuvos

Muzikos prodiuserio Gedimino Zujaus iniciatyva sukurta „Scenos ir estetikos mokykla“ (SEM) grįžo iš gastrolių Didžiojoje Britanijoje, kur rodė jaunimo roko operą „Eglė – karalienė žalčių“. Projektas, jau pabuvojęs Vokietijoje ir Belgijoje, birželio 6 dieną pristatytas Europos lituanistinių mokyklų sąskrydyje „Draugystės tiltas.“
Roko operos „Eglė – karalienė žalčių“ kūrėjai
Roko operos „Eglė – karalienė žalčių“ kūrėjai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Ši roko opera novatoriška ir unikali. Jaunieji aktoriai skirtingose scenose vaidina skirtingus personažus ir taip visapusiškai save atskleidžia. Į pasirodymą įtraukiami ir vietos užsienio lietuviai, vaidinantys masinėse scenose ar kuriantys charakteringus personažus. Išeiviams siekiame padėti išlaikyti ryšius su Lietuva, o mūsų jaunimui – ryšius su pasauliu. Esame gal savotiški misionieriai“, – pasakojo G.Zujus.

Pasirodyme Jungtinėje Karalystėje kartu su SEM dalyvavo įvairių pasaulio šalių jaunimas (Belgijoje suskaičiuotos net 8 ES šalys). Eglės mama tapo pati Veronika Povilionienė, o finale spektaklį palaimino atvykę broliai pranciškonai.

Liepos 26 dieną, sekmadienį, ši roko opera bus rodoma Vilniuje, Rotušės aikštėje. Žadamas įspūdingas reginys, skirtas paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį bei Vilnių kaip Europos kultūros sostinę.

„Fejerverkai, lazeriai, įdomūs scenografiniai sprendimai, šviesų efektai, projekcijos – viskas, ką pamatysime, bus „prekė lietuviška“ ir tik aukščiausios kokybės. Pasirodymo transliacija internetiniu teletiltu sujungs lietuvių bendruomenes visame pasaulyje“, – taip projektą pristatė prodiuseris G.Zujus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius