-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Šeimų kūrybos mugę“ – įsigyti rankdarbių ir gauti patarimų (nuotraukos)

Šeštadienį Vilniaus Sereikiškių parke klegėjo vaikai, šnekučiavosi mamos, įvairiausius dirbinius įsigyti siūlė menininkai, skambėjo dainos ir patarimai šeimoms – taip praėjo pirmoji „Šeimų kūrybos mugė“.
Renginyje šeimos iš visų Lietuvos kampelių demonstravo talentus ir amatus, dalinosi patirtimi ir dalyvavo Kūrybiškiausios šeimos rinkimuose.
Mugėje nenuobodžiavo ir patys mažiausieji, kurie buvo įtraukti į įvairiausius žaidimus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginyje kūrybingos šeimos iš visų Lietuvos kampelių demonstravo amatus, rankdarbius ir įvairiausius dirbinius: buvo siūloma įsigyti kruopščių, smulkiausiais raštai išraižytų karpinių, papuošalų iš veltinių, odos dirbinių, porceliano gaminių, siuvinių iš lino. Darbščios šeimos varžosi dėl Kūrybiškiausios šeimos titulo. Kam jis atiteko, paaiškės jau šį vakarą.

Visų etnokultūrinių regionų atstovai siūlė susipažinti su vietinėmis tradicijomis ir amatais. Žemaitės ragino visus nepraeiti pro ir paragauti tikro žemaitiško kastinio, dzūkės praeivius gundė kvapniais pyragėliais su voveraičių įdaru. Sūduviečių stende buvo siūloma įsigyti šaukštus iš obelų, slyvų, vyšnių medienos, didelių medinių žiogų ar kitokių skulptūrėlių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginyje šeimos iš visų Lietuvos kampelių demonstravo talentus ir amatus, dalinosi patirtimi ir dalyvavo Kūrybiškiausios šeimos rinkimuose.
Mugėje buvo galima įsigyti amatininkų kūrinių 

Tuo pačiu metu veiksmas netilo Sereikiškių parke įrengtoje scenoje: regionų atstovai surengė teatralizuotus pasirodymus, kuriuose bandė atskleisti skirtingose Lietuvos vietose gyvenančių žmonių būdo skirtumus.

Renginyje nenuobodžiavo ir mažieji: ant žolės sutūpę ūgtelėję vaikai lankstė popierinius žvėrelius, o patys mažiausieji žaidė su mamomis ir bendraamžiais, vaidino pasaką apie ropę.

Buvo galima pastebėti, kad į mugę daugiausiai pasižvalgyti atvyko lietaus nepabūgusios mamos su mažais vaikais, o tėčių – vos vienas kitas.

Mugės dalyviams taip pat buvo siūloma gauti informacijos apie įvairių šeimos gerove besirūpinančių organizacijų veiklą, šeimos klausimais konsultuotis su specialistais.

„Šeimų kūrybos mugė“ – pirmoji informacinės kampanijos „Darni šeima“ dalis. Kampanijos renginiais siekiama atkreipti dėmesį į šeimos vertę, priminti, kad šeimos kartu leidžiamas laikas yra prasmingas ir vertingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius