Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Joninėse Vingio parke – tūkstantis atlikėjų ir „Dar pažiūrėsim“ vedėjai (nuotraukos)

Šaudantys fejerverkai, iš krūmų išlendantis dirigentas Donatas Katkus, lininiais drabužiais pasipuošęs Kauno šampaninis choras ir Ramūnas Cicėnas su Rimante Valiukaite, kurie rimtais veidais pasiūlo visiems sėstis ir sužinoti, koks renginys čia gresia. Tokia meniška ir improvizuota spaudos konferencija ketvirtadienį buvo pristatytos didžiosios Joninės, kurios Vilniaus Vingio parke įvyks birželio 23 dienos vakarą.
Joninių Vilniaus Vingio parke improvizuota repeticija
Joninių Vilniaus Vingio parke improvizuota repeticija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai bus pirmosios Joninės Vingio parke su gražiomis lietuviškomis tradicijomis, kurias norime sugrąžinti. Šioje vietoje stovės įspūdinga scena, ant jos pasirodys beveik tūkstantis atlikėjų, čia bus minia žmonių, o danguje švies saulė, – apie pirmąjį tokio masto savo organizuotą renginį pasakojo jo iniciatorius Raigardas Tautkus. – Saulė tikrai švies. Pirkom ją. Kainavo kainavo... Naikintuvams specialiai užsakytos raketos. Dar ir mišias planuojame užsakyti.“

Kaip gamtoje atrodys šis renginys pademonstravo Kauno choristai, kurie įsitaisė po medžiu greta specialiai atgabento fortepijono, kuriuo grojo Raigardas Tautkus. Jau netrukus muzikos garsai suviliojo tuo metu Vingio parku vaikštinėjusius praeivius.

Beveik penkių valandų trukmės renginyje Joninių išvakarėse pasirodys R.Tautkaus vadovaujamas Kauno Šampaninis choras, kuris atliks specialią programą, taip pat dainuos Marijampolės ir Panevėžio chorai, Sasha Song, tenoras Gediminas Tiškevičius su Egle Jurgaityte, o Donatas Katkus užtrauks duetu su R.Tautkumi. Specialų koncertą dovanos po atostogų grįžusi grupė „InCulto“.

„Jie turėjo čia dalyvauti, bet gavome Jurgio laišką, kad nespėjo grįžti iš atostogų Kolumbijoje“, – apgailestavo renginio organizatoriai.

Visi, susirinkę švęsti Joninių į Vilniaus Vingio parką, išgirs ne tik specialiai šiai progai skirtų renginių, bet ir pamatys įspūdingą ugnies šou.

„Pirotechnikai rengia kelis pasirodymus, kuriais apžaisime konkrečius Šampaninio choro kūrinius, o pabaigoje parodysime dešimties minučių fejerverkų programą, už kurią buvome apdovanoti Berlyne“, – pasakojo pirotechnikų atstovas.

Visam masiniam renginiui juoko dozę suteiks laidos „Dar pažiūrėsim“ aktoriai.

„Tai nuostabios asmenybės, vykę komercinių renginių kūrėjai, kurie palaikys bendrą siužetinę liniją, todėl netikėtumų, deja, bus“, – tikino R.Tautkus.

Tuo tarpu R.Valiukaitė nustebo, kad su jais nebuvo tartasi dėl renginio vedimo ir tikino, dar patys nežinantys, kas ten bus. Visgi R.Cicėnas užtikrino, kad važiuoti kitur švęsti Joninių tikrai neverta.

Šio renginio įrašą birželio 24 dieną rodys TV3 televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius