Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jungtinės pučiamųjų pajėgos sudrebins Vilniaus kongresų rūmų sceną

Šį rudenį Vilniaus kongresų rūmuose bus galima išgirsti dar vieną netikėtą pasirodymą. Kamerinis koncertas „Jungtinės pajėgos“ klausytojams suteiks neeilinę galimybę išgirsti suvienytas dviejų garsių pučiamųjų kvintetų jėgas. Sostinės vario kvinteto ir Šv. Kristupo kvinteto muzikantai pakvies išgirsti net dešimt pučiamųjų instrumentų vienu metu.
Šv. Kristupo kvintetas
Šv. Kristupo kvintetas / Organizatorių nuotr.

Pučiamųjų garsai nuo seniausių laikų siejami su didybe – jiems vieninteliams buvo leidžiama skelbti šventę ir pavojų, džiaugsmą ir gedulą. Šiame įspūdingame koncerte savo jėgas suvienys du garsūs kameriniai pučiamųjų ansambliai – Sostinės vario kvintetas ir Šv. Kristupo kvintetas. Žymūs muzikų kolektyvai savo klausytojams pateiks net aštuonių skirtingų pučiamųjų instrumentų garsų paletę – klausytojai galės išgirsti trimitą, valtorną, tromboną, tūbą, fleitą, obojų, klarnetą ir fagotą.

Sostinės vario kvintetas, įkurtas 1997 m., po savo stogu subūrė dviejų didžiausių Lietuvos simfoninių orkestrų – Lietuvos valstybinio ir Lietuvos nacionalinio – koncertmeisterius ir muzikantus. Tai vienas iš daugiausiai koncertuojančių kamerinių ansamblių Lietuvoje, nuolatinis stambiausių Lietuvos kultūros renginių dalyvis, surengęs savo koncertus Italijoje, Švedijoje, Portugalijoje, Ispanijoje ir Japonijoje. Ansamblio programa įvairialypė – nuo renesanso iki šių dienų, nuo klasikos, džiazo iki pramoginės muzikos.

Tuo tarpu penkis Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatus vienijantis Šv.Kristupo kvintetas, įkurtas 2003 m., savo repertuare didžiausią dėmesį skiria šiuolaikinių ir ypač sudėtingų kompozicijų atlikimui, nors yra sukaupęs ir pluoštą senesnių epochų, įvairių stilių kūrinių. Kvintetas daug koncertuoja Lietuvoje, taip pat ir užsienio šalyse. 2007 m. kolektyvas pelnė pirmąją vietą Marselyje (Prancūzijoje) vykusiame tarptautiniame kvintetų konkurse, o 2008 m. Osakoje (Japonijoje) kamerinės muzikos konkurse ir festivalyje lietuviai užėmė IV-ąją vietą tarp 230 kolektyvų iš įvairių pasaulio šalių.

Kamerinis Sostinės vario kvinteto ir Šv.Kristupo kvinteto koncertas „Jungtinės pajėgos“ įvyks lapkričio 19 d. 18 val. Vilniaus kongresų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius