Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – švedų vyrų choro „Sofia Vokalensemble“ pasirodymas

Rugsėjo 9 d., 18 val. Kaune, VDU muzikos akademijos didžiojoje salėje (V.Čepinskio g.5), vyks švedų vyrų choro „Sofia Vokalensemble“ pasirodymas.
„Sofia Vokalensemble“ choras
„Sofia Vokalensemble“ choras

„Sofia Vokalensemble“ chorą 1995 m. įkūrė Bengtas Ollenas, kuris iki šiol yra kolektyvo meno vadovas. Choro pasirodymai pasižymi šiltu, lyrišku švediškų chorų skambesiu ir scenine kalba, kuri padėjo chorui pasižymėti tarptautinių konkursų salėse.

Didžioji 19 a. vyrų chorinės muzikos dalis atliekama iki šiol ir jos pagrindinės temos retkarčiais šmaikščiai apibūnamos trimis F: Flickan, Flaskan och Fosterlandet – mergina, butelis, tėvynė.

2014 metais „Sofia Vokalensemble“ buvo vienas iš 25 chorų pasaulyje, pakviestų į 10-ąjį Pasaulio chorinės muzikos simpoziumą Seule, Pietų Korėjoje.

2012 metais Maribore (Slovėnija), choras laimėjo „European Grand Prix for Choral Singing“ konkursą, kuris yra vienas iš prestižiškiausių pasaulyje. Konkurse dalyvauja 6-ių aukštos reputacijos konkursų Europoje laimėtojai.

„Sofia Vokalensemble“ – tai choras, įsimylėjęs muziką, kurio veikla apibūdinama ne tik aukštomis muzikinėmis ambicijomis ir artimu bendradarbiavimu su vadovu. Tai pirmasis vizitas Lietuvoje, ir šį sykį tai choro vyrų grupė su programa, kuri klausytojams pristatys Švedijos ir užsienio kompozitorių vyrų chorinės muzikos perlus.

Vyrų chorų tradicijos Skandinavijoje yra žinomos nuo seno, ir prasidėjo 19 a. pradžioje. Pirmieji vyrų chorai susibūrė universitetuose, o vėliau persikėlė ir į įvairias draugijas bei profesines sąjungas.

Didžioji 19 a. vyrų chorinės muzikos dalis atliekama iki šiol ir jos pagrindinės temos retkarčiais šmaikščiai apibūnamos trimis F: Flickan, Flaskan och Fosterlandet – mergina, butelis, tėvynė.

„Sofia Vokalensemble“ koncerto programoje klausytojams pristatys Lietuvoje retai girdėtus, tačiau Švedijoje populiarius vyrų chorinės muzikos kūrinius bei geriausius užsienio kompozitorių pavyzdžius vyrų chorams.

Programos peizažas nusidriekia nuo romantiškų, gamtos įkvėptų kūrinių, kaip pavyzdžiui, Hugo Alfvén „Aftonen“ („Vakaras“) iki religinius tekstus perteikiančio Francois Poulenc „Quatre petites prières de Saint François d’Assise“.

Šia programa choras taipogi sieks pristatyti meno vadovo Bengto Olleno viziją: „Vizija yra kurti muziką, peržengiančia natų ribas. Choro atliekama muzika – tai ne tik nuostabūs garsai ir tvarkinga muzikos interpretacija. Muzika taipogi privalo paveikti klausytoją. Todėl kiekvienas dainininkas yra be galo svarbi muzikos kūrinio dalis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius