-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno arkivyskupijos dienos – su procesijom, frisbiu ir šeimų pikniku Kauno Santakoje

Šiais Šeimos metais Kauno arkivyskupija net tris dienas kviečia savo bendruomenę, visus kauniečius ir miesto svečius praleisti drauge kaip vienai šeimai švenčiant Arkivyskupijos dienas nuo Devintinių iki Joninių.
Joninės Santakos parke
Piknikas Santakos parke / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Bažnyčia Religija

Pagrindinę dieną – birželio 24-ąją – švenčiamas arkivyskupijos globėjo Šv. Jono Krikštytojo Gimimas, o po iškilmių arkikatedroje rengiamas visiems atviras šeimų piknikas santakoje su išradinga muzikine, kūrybine programa ir šeimų frisbio turnyru.

Sekmadienį, birželio 22 d., 10 val. visi bus kviečiami į tradicinę Devintinių procesiją Kaune nuo Įgulos bažnyčios į arkikatedrą baziliką, kur vyks Devintinių iškilmės.

Joninių išvakarėse, birželio 23 d., 18 val. Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje – dar negirdėtas miesto erdvėse nemokamas dainuojamosios poezijos vakaras su muziką kuriančiais ir ją atliekančiais dvasininkais – kun. Erastu Murausku, vysk. Kęstučiu Kėvalu, br. Tomeku OFM Cap. ir kitais.

Birželio 24-ąją 11 val. arkikatedroje bus aukojamos šv. Mišios už arkivyskupijos bendruomenę. 

13–20 val. kiekvienas laukiamas atviroje Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje – čia bus meldžiamasi už Kauną ir kauniečius. 

13 val. Santakoje prasidės Šeimų piknikas. Programa tęsis iki 17 val., tačiau rengėjai – arkivyskupijos kurija drauge su savo institucijomis – tikisi, jog šis laikas neprailgs ir padovanos nemažai gražių bendrystės akimirkų šeimoms – tėvams, vaikams, jaunimui, seneliams. Visi bus pavaišinti Carito parūpinta koše ir arbata, vėliau galės rinktis sau malonius užsiėmimus aikštėje, scenoje ar palapinėse: galės varžytis šeimų frisbio turnyre, talentų konkurse, vaikų „protų mūšyje“, pasilinksminti su liaudiška kapela, pasidarbuoti ikonų dirbtuvėlėse, nemokamai pasidaryti savo šeimos nuotrauką Šeimos metams atminti ar pasinaudoti „paslaugų miestelio“ pasiūlymais, pabendrauti su kunigu palapinėje, pavadintoje „Klausk kunigo“, pasižiūrėti vaikų cirko programą bei kt. 

Tęsiant jau pusmetį vykstančius Miesto misijų susitikimus su kunigais kavinėse, 17.30 val. „Daugirdo“ viešbučio kavinėje svečias iš Vilniaus kun. Ričardas Doveika dalysis tema „Šeima – dovana ir paslaptis“, o šventė baigsis 19 val. šlovinimo vakaru Pranciškonų bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius