-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiekvienas Domanto Razausko koncertas – vis kitoks

Pavasaris – sugrįžtuvių metas ne tik gamtoje, bet ir „Palėpės muzikoje“. Todėl penktadienį festivalį priglausiančiame Ryšių istorijos muziejuje svečiuosis dar vienas jau pasiilgtas ir naujovių paruošęs kūrėjas – Domantas Razauskas.
D.Razauskas
D.Razauskas / Festivalio „Palėpės muzika“ archyvo nuotr.

Sausio mėnesį klausytojus ir skaitytojus pagaliau pasiekė ilgai lauktas pirmasis D.Razausko albumas „Lietaus kambarys“ bei eilėraščių knyga „Takas į tylą“, kurie buvo pristatyti koncerte Vilniaus Keistuolių teatre. Dabar atėjo metas pristatymo koncertui Kaune.

Ar Kaune sulauksime Vilniaus koncerto pakartojimo? Tikrai ne – vienodų Domanto koncertų, kaip žinia, apskritai nebūna. Be to, gimus naujoms dainoms ir į grupę sugrįžus smuikininkui Simui Butavičiui, koncertai virsta kiek kitokiu pasirodymu.

Penktadienį vakare užsukusieji į Ryšių istorijos muziejų išgirs Domanto eiles, palydimas muzikinėmis improvizacijomis ir specialiai koncertui ruošta animacija. Gyvus paveikslus kurs specialiai ruošiama šviesų programa.

Pats Domantas kratosi jam klijuojamos bardo ar dainuojamosios poezijos atlikėjo etiketės. „Aš nedainuoju ir nedainuosiu poezijos – aš dainuoju dainas“, – teigia D.Razauskas, griežtai atskiriantis savo kūrybą – eilėraščius, kurie niekada nevirs dainomis, ir dainų tekstus, kurie nebus vadinami eilėraščiais.

Vis dėlto muzikinę Domanto kūrybą ne vienas vertina būtent dėl metaforiškumo ir savotiško poetiškumo, bei, žinoma, dėl nuolatinės kaitos. Scenoje D.Razauskas jau dešimt metų. „Ar kada nors eidami į jo koncertą buvote tikri dėl to, ką tą vakarą išgirsite?“ – retoriškai klausia festivalio „Palėpės muzika“ organizatoriai.

D.Razauskui ant scenos ruošiasi padėti pučiamaisiais grojantis bei dainuojantis Saulius Petreikis, klavišinių ir akordeono meistras Audrius Pazniokas, soline gitara ir saksofonu grojantis Donatas Petreikis, bosinės gitaros virtuozas Paulius Rukas, perkusija ir mušamaisiais apsiginklavęs Vytis Vainilaitis bei smuiku griežiantis Simas Butavičius.

Koncerto metu animacija bei vaizdo projekcijomis ypatingą nuotaiką kurs Virgis Malčius, o šviesų muziką skleis Darius Malinauskas.

KAS? D.Razausko ir grupės koncertas.
KUR? Ryšių istorijos muziejaus salė (Rotušės a. 19, Kaunas)
KADA? Penktadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius