Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kilkim Žaibu 2024“: likus pusei metų iki festivalio dalyvių sąrašas jau plyšta per kraštus

24 kartą metalinės muzikos ir baltiškos kultūros gerbėjus iš Lietuvos ir užsienio į svečius kviečiantis festivalis „Kilkim Žaibu 2024“ pasirengimą trankiausiai vasaros šventei pradėjo kaip niekada stipriai. Jau paskelbtos 18 muzikos grupių, kurios per pačią Rasų šventę lips ant scenų Prezidento Smetonos dvare, Lėno ežero pakrantėje. Ir tai – dar toli gražu ne pabaiga, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Blackbraid“
„Blackbraid“ / „Blackbraid“ nuotr.

„Jau dabar festivalio dalyvių sąraše gausu pasaulinio lygio metalinės muzikos žvaigždžių, kurios atvyks iš šios ir kitos Atlanto vandenyno pusės. Be jokių dvejonių galime užtikrinti, kad ateinantį vidurvasarį surengsime vieną geriausių festivalių „Kilkim Žaibu“ istorijoje. Maža to, dalyvių sąrašas dar plėsis stambaus kalibro metalinės scenos žvaigždėmis“, – nepakartojamus įspūdžius žada Daividas Kurlis, festivalio organizatorių vadovas.

Lietuvos metalo gerbėjams legendinė grupė „Rotting Christ“ puikiai pažįstama – jų apsilankymus mūsų šalyje būtų sunku suskaičiuoti. Tačiau Graikijos metalo grynuoliai, vedami brolių Sakis ir Themis Tolis, kiekvieną kartą dovanoja nepakartojamą muzikinę patirtį ir šiltą bendravimą nuo scenos ir už jos ribų.

Nėra abejonių, kad ir šį kartą graikai publiką užburs savo charizma ir artistiškumu. Bus ir staigmenų – jau netrukus „Rotting Christ“ ketina išleisti naują albumą, tad „Kilkim Žaibu“ svečiai turės galimybę vieni pirmųjų gyvai išgirsti naujausius jų kūrinius.

O štai Norvegijos juodojo metalo žvaigždes, kultiniai „Carpathian Forest“, pirmą kartą lankysis ne tik „Kilkim Žaibu“, bet ir Lietuvoje apskritai. Nuo 1992 metų savo niūriomis, šaltomis kompozicijomis visą metalo pasaulį žavintys norvegai išleistų albumų gausa nepasižymi, o paskutinis albumas išleistas dar 2006 metais. Tačiau tai – ne kliūtis būti pagrindinėmis didžiausių pasaulio metalo festivalių žvaigždėmis, o greičiau kokybės ženklas, įrodantis, jog jų muzika yra nepavaldi laiko tėkmei.

„Gutalax“ pavadinimas medikams gali asocijuotis su vidurius laisvinančiais vaistais. Metalo gerbėjams gi šis pavadinimas reiškia visai ką kitą. Taip pat pirmą kartą į Lietuvą atvykstantys Čekijos grind metalo šlykštukai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip infantilūs scenos pokštininkai. Iš dalies taip ir yra – visi jų kūriniai glaudžiai susiję su grupei pavadinimą suteikusio vaisto poveikiu. Tačiau muzika ne visuomet privalo būti labai rimta. Svarbu, kad ji užburtų ir kurtų vienokią ar kitokią emociją. O emocijų čekams užlipus ant scenos tikrai netrūks.

Iš JAV į mūsų šalį pirmą kartą atvyksta ir juodojo metalo solo projektas „Blackbraid“. Savo protėvių, indėnų mohaukų, genties palikimą pagerbti siekiantis muzikantas per kol kas neilgą – kiek daugiau nei metus – trunkančią muzikinę karjerą jau išleido du albumus, prisotintus įniršio, liūdesio ir indėniško dvasingumo.

Ateinančią vasarą į Lietuvą sutiki vasaros saulėgrįžos iš kitos Atlanto pusės atvyks Kanados juodojo metalo žvaigždės „Panzerfaust“ ir amerikiečiai death metalo atlikėjai „Jungle Rot“. Taip pat į „Kilkim Žaibu“ atvyks Švedijos death metalo grupė „Necrophobic“, Vokietijos gothic darkwave roko kolektyvas (DOLCH), Portugalijos juodojo metalo atradimas „Gaerea“, atmosferinio folk/juodojo metalo kūrėjai iš Anglijos „Saor“, Norvegijos metaliniai avangardistai „Vulture Industries“, juodojo/speed metalo grupė „Bütcher“ iš Belgijos, vokiečiai heavy metal atlikėjai „All For Metal“, Čekijos juodojo metalo grupė „Inferno“.

Mūsų šaliai atstovaus juodojo metalo žvaigždės „Luctus“, juodojo/speed metalo grupė „Night Slasher“, folk muziką su metalu sujungiantys „Ūkanose“ ir humoro nestokojantys thrash metalo kūrėjai „Shvininiai Sharvai“.

„Atlikėjų sąrašas jau dabar yra iš tiesų ilgas ir dar reikšmingai plėsis. Tenka priiminėti išradingus sprendimus, kurie leistų sutalpinti tiek atlikėjų „Kilkim Žaibu“ scenose. O lipti ant šių scenų pačios prašosi net ir puikiai žinomos grupės iš viso pasaulio. Tai – turbūt pats geriausias mūsų festivalio įvertinimas iš muzikantų pusės ir ženklas, kad daugiau nei du dešimtmečiai sunkaus, bet įkvepiančio darbo brandina puikius vaisius“, – džiaugiasi D.Kurlis.

„Kilkim Žaibu 2024“ kviečia rinktis birželio 21–23 dienomis, Ukmergės rajone, istorinėje Prezidento Antano Smetonos sodyboje, ant Lėno ežero kranto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius