-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygynų tinklas VAGA kviečia minėti valstybines šventes teatralizuotuose protmūšiuose apie Lietuvą

Kovo 1 – ąją, drauge su pavasariu, startuoja dar vienas knygynų tinklo VAGA bei profesionalaus meno namų „House of Puglu“ projektas „Teatralizuoti protmūšiai apie Lietuvą“.
Knygynas VAGA kviečia minėti valstybines šventes protmūšiuose
Knygynas VAGA kviečia minėti valstybines šventes protmūšiuose / Organizatorių nuotr.

Kviečiame visą kovo mėnesį, trečiadieniais vilniečius, neabejingus Lietuvos istorijai, ypatingai vyresnių klasių mokinius, kurie projekto metu gali pasikartoti istorijos žinias. Unikalaus projekto metu klausimai bus pateikiami netradiciškai, mat juos vaidins profesionalūs aktoriai.

„Dažnai atrodo, kad visi yra labai pilietiški ir patriotiški, švenčių metu mosuoja vėliavėlėmis, socialiniuose tinkluose dalinasi trispalvėmis ir gražiais šūkiais, tačiau paklausus, dalis žmonių nežino, kuo skiriasi vasario 16 – oji nuo kovo 11 – osios dienos. Tad tikiuosi, kad šis projektas daug kam padės ne tik pasitikrinti, ar naujai prisiminti primirštas Lietuvos istorijos žinias, bet ir sužinoti netikėtų ir negirdėtų faktų apie savo šalį.

Džiaugiuosi, kad projektas apims net 100 Lietuvos istorijos metų – bus paliesta labai daug įvairių Lietuvos istorijos sričių ir temų – nuo politikos iki sporto, nuo meno iki geografijos. Juk kai labiau ir giliau pažįsti tai, kas tau brangu, tas jausmas taip pat gilėja, ar ne?“, – sako „House of Puglu“ atstovė Sigita Pikturnaitė.

Knygynų tinklo VAGA atstovė Milda Savickaitė, paklausta, kaip kilo mintis sukurti tokį projektą, sakė: „Labai norėjosi surengti netikėtą ir kitokio formato artėjančio Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečio paminėjimą, kuriame žmonės nebūtų tik pasyvūs stebėtojai, bet ir patys taptų veiksmo dalyviais. Tad protmūšio idėja pasirodė labai patraukli. Tačiau juk tai Lietuvos šventė, tad nesinorėjo, kad viskas būtų pernelyg sudėtinga ir atrodytų kaip kova ir žinių patikrinimas. Tad čia puikiausiai tiko teatro forma – dalis klausimų atsakymų bus suvaidinama profesionalių, iš anksto tam pasiruošusių aktorių – tai protmūšiui įneš lengvo žaismingumo ir šventinės atmosferos. Tuo pačiu dalyviai ne tik paminės Lietuvos nepriklausomybės 100-metį, bet ir sužinos pačius svarbiausius to šimtemečio įvykius, taip pat neabejotinai sužinos kažką naujo ir netikėto apie savo šalį, nes klausimus kruopščiai ruošiai istorikai, tad "atkapstė" tikrai įdomių faktų.

Kovo 1, 8, 15 bei 22 dienomis (trečiadieniais) 18.30 val kviečiame burti savo komandas ir tikrinti žinias „Teatralizuotuose protmūšiuose apie Lietuvą“. Pritaikyta mokiniams, tačiau tinka ir suaugusiems!

Renginys nemokamas.

Savo komandą kviečiame registruoti adresu projektai@vaga.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius