Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kovo 8-ąją Šv.Kotrynos bažnyčioje – „Saulėtoji bosanova“

„Net ir gražiausi žiedai nuvysta, o įspūdžiai išlieka. Todėl raginame dovanoti laiką kartu ir gerą nuotaiką!“, – sako koncerto „Saulėtoji bosanova“ atlikėjai, pakviesiantys į Šv. Kotrynos bažnyčią kovo 8-osios vakarą.
Giedrė Kilčiauskienė
Giedrė Kilčiauskienė / Manto Gudzinavičiaus nuotr.

Charizmatiškoji dainininkė Giedrė Kilčiauskienė drauge su jai talkinančiais džiazo meistrais, prisipažįsta esantys neabejingi bosanovai. Ir nors jos karaliavimo „era“ – tik šešeri metai, tačiau to užteko, kad brazilų sambos ritmas bei džiazinė išmonė užkariautų visą pasaulį.

Meilės įkvėptų brazilų dainų grožiui atskleisti ypatingai tinka lankstus, paslaptingas Giedrės Kilčauskienės balsas, apsuptas tobulos insturmentinės palydos: ažūrinių Eduardo Armono gitaros pasažų, harmoningo Andrejaus Polevikovo klavišinių instrumentų pritarimo, užkrečiančių Dariaus Rudžio mušamųjų instrumentų ritmų bei aksominio Vyčio Nivinsko kontraboso garso.

Šį stilių išrado Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes ir Joao Gilberto, supratę, jog nauja jų sambos traktuotė yra kur kas daugiau nei brazilų muzika. Tad pasiūlė jai kitą vardą – bosanova. Naujuoju stiliumi suskambo fantastinis brazilų, amerikiečių bei europiečių muzikinių patirčių lydinys, akimirksniu radęs vietą klausytojų širdyse. Visi klausėsi bosanovos, o naujuosius neįprasto ritmo kūrinius į savo repertuarą mielai įtraukdavo tokie to meto estrados milžinai kaip Ella Fitzgerald bei Frankas Sinatra.

Egzotiškoji naujovė virto tikra muzikos sensacija, perversmu, atvėrusiu dar negirdėtą ir nepažintą grožį. 1965 metais Stan Getz ir Joao Gilberto albumas „The Girl from Ipanema“ buvo apdovanotas Grammy kaip geriausias metų įrašas. Tai buvo pirmasis ir iki pat 2008 metų vienintelis atvejis, kai geriausiu metų įrašu buvo paskelbtas džiazo albumas.

Dar ir šiandien bosanova neprarado galios sužadinti širdyje šilčiausius jausmus bei pažadinti vaizduotę, kuri, skambant muzikai, perkelia į tolimą Braziliją. Taigi, kovo 8-ąją Šv. Kotrynos bažnyčioje Jūsų mylimoms moterims – svaiginamas švelnumas ir neišsakoma pietietiškoji melancholija, džiazo spontaniškumas ir klasikos darna, filosofinė ramybė ir stiprūs išgyvenimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius