-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros savaitės apžvalga: R ir kiti keistesni dalykai

Pagrindinis šios savaitės kultūrinis akcentas – šį antradienį įvykęs Lietuvos paviljono 57-ojoje Venecijos bienalėje pristatymas Šiuolaikinio meno centre.
Žilvinas Landzbergas „R“
Žilvinas Landzbergas „R“ / Tomo Ivanausko nuotr.

Šiais metais Venecijos bienalėje Lietuvai atstovaus Žilvino Landzbergo instaliacija, kukliu, bet konceptualiu pavadinimu R. Oficialus Lietuvos paviljono atidarymas Venecijoje įvyks gegužės 12 d. 19 val. Scuola San Pasquale, San Francensco della Vigna, Castello 2786, Venecijoje. Ž. Landzbergas – tarsi šamanas, mistiniu būdu įkvepiantis gyvybės negyviems arba kažkada buvusiems gyviems daiktams, juos padidinantis ar sumažinantis, konceptualizuojantis. Linkime sėkmės menininkui ir visai jo komandai.

Tomo Ivanausko nuotr./Robertas Narkus – „Nešėjas“
Tomo Ivanausko nuotr./Robertas Narkus – „Nešėjas“

Balandžio 7 d. ŠMC buvo atidaryta Roberto Narkaus paroda „Nešėjas“. Iš pirmo žvilgsnio, jautiesi atsidūręs tarsi kokiame apgriuvusiame, ištuštėjusiame sandėlyje, kuriame tarsi vaiduokliai važinėja krautuvai. Čia jų erdvė ir lankytojai privalo elgtis pagal jų diktuojamas taisykles. Tačiau tam, kad pilnai patirtum parodą, reikalingas ir antras žvilgsnis – per planšetės ekraną. Jis perkelia žiūrovą į kažkokią paralelinę erdvę, kurioje vyksta keistesni dalykai (Stranger Things). Patirkite tai patys ir pasiimkite vaikus, jiems bus labai smagu. Paroda vyks iki gegužės 28 d.

Tomo Ivanausko nuotr./Akreditacija
Tomo Ivanausko nuotr./Akreditacija

Balandžio 6 d. VDA salėse „Titanikas“ buvo atidaryta paroda „Akreditacija“, kurioje eksponuojami buvusių ir esamų VDA tapybos katedros studentų darbai. Ekspozicija labai įvairi ir tai yra jos privalumas. Tai savotiška retrospektyva, ataskaita tiek patiems sau, tiek žiūrovams. Kiekvienas lankytojas ras darbą pagal savo skonį. Smagu, kad jaunieji kūrėjai nepasiduoda savo dėstytojų įtakoms, ieško naujų temų, formų, eksperimentuoja ir taip gauna savo akreditaciją į savarankišką menininko gyvenimą. Paroda veiks iki balandžio 25 d.

Tomo Ivanausko nuotr./ Vidas Poškus „Linija“
Tomo Ivanausko nuotr./ Vidas Poškus „Linija“

Balandžio 5 d. Šv. Jono gatvės galerijoje buvo atidaryta dailininko, menotyrininko Vido Poškaus kūrybos paroda „Linija“. Kaip ir horizonto linija ne visada būna tiesi ir tvarkinga, nes ją gali suardyti miškai, kalnai ar pan., taip ir V. Poškaus parodoje vyrauja tam tikra netvarka. Spalvų, potėpių ir siužetų makalynė, drobės nuimtos nuo porėmių, sulamdyti piešiniai – viskas lipnia juosta priklijuota prie sienos. Šis chaosas pradžioje erzina ir blaško, tačiau tenka prisitaikyti ir paklūsti jo taisyklėms. Ir tada darbai atsiveria, pradeda kalbėti, vieni pasakoja kažkokias skaudžias istorijas, kiti anekdotus. Užsukite jų paklausyti iki balandžio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius