-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvadrienalė 2014 – dailė ant vėliavos stiebo

Šių metų rudenį ir kitą žiemą Lietuvos dailininkų sąjunga rengia šiuolaikinio vaizduojamojo ir taikomojo meno šventę „Kvadrienalę 2014 – dailė ant vėliavos stiebo“. Kas ketveri metai buriamos kvadrienalės idėja – kūrybingai pristatyti pilietinį ir tautinį tapatumą, meninėmis priemonėmis šiuo klausimu išreikšti savo poziciją – teigiamą, neutralią ar neigiamą.
Miniatiūrų dažai
Miniatiūrų dažai / Be Sienų nuotr.
Temos: 2 Dailė Menas

Kvadrienalės žiūrovams bus suteikta galimybė pamatyti ir pajusti pilietiškai bei socialiai angažuoto meno pavyzdžius ne tik specifinėse parodų erdvėse, bet ir kasdienėje aplinkoje.

Kvadrienalės ekspozicija rengiama Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje bei LDS galerijose. Bus rodomi visų žanrų ir įvairių technologijų dailės kūriniai: tapyba, grafika, skulptūra, keramika, juvelyrika, tekstilė, stiklas, oda, koliažai, asambliažai, instaliacijos, trumpi video darbai ir kt. Kvadrienalėje gali dalyvauti ir ne dailininkų sąjungos nariai.

Vienas iš kvadrienalės akcentų – tentai su išdidintomis ir judriose vietose iškabintomis meno fotografijomis, išraiškingomis tų kūrinių detalėmis, su autorių signatūromis. Pavyzdžiui, viena iš vietų būtų Seimo iškilmingų posėdžių salėje – ant dabartinio tekstilinio Vyčio ketinama laikinai pakabinti atitinkamai išdidintą 1949 m. rašalu pieštą Vytį, kurį sukūrė ir pokario metais nelegaliai platino Teodoras Kazimieras Valaitis.

Pasibaigus kvadrienalės tentų kabėjimo laikui didmiesčiuose, jie bus išvežti ir, suderinus su vietinėmis savivaldybėmis, pakabinti kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose – ant mokyklų, kultūros namų, bažnyčių fasadų ir pan.

Dar vienas 2014-jų kvadrienalės renginys – „Meno kinas”. Tai 21 amžiaus Lietuvos meno visų žanrų archyvas (tūkstantis kūrinių), kuris rudens bei žiemos vakarais keliose Vilniaus vietose projektoriais bus rodomas ant didelių ekranų.      
     
Lietuvoje gyvenantys ir užsienyje kuriantys kvadrienalės dalyviai apie savo ketinimus informuoja el. adresu kvadrienale2014@gmail.com Galutinė kūrinių originalų atranka dailininkų sąjungos galerijoje įvyks 2014 m. rugsėjo 1 d. „Kvadrienalės 2014 – dailė ant vėliavos stiebo“ meno vadovas Vaidotas Žukas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius