Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Labdaringą Kovo 11-osios koncertą Klaipėdoje įgarsins „Grammy“ laureatas

Vienas bilietas sau – kitas vaikui ar paaugliui. Tokia paprasta naujos klaipėdietiškos iniciatyvos „Laukiantis bilietas“ filosofija, kurią Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos koncerte pristatys geriausias Lietuvoje mišrus choras „Bel Canto“, Klaipėdos kamerinis orkestras ir uostamiesčio choras „Cantare“. Ypatingą koncerto atmosferą užtikrins specialiai į Klaipėdą atvykstantis pasaulinio lygio garso režisierius, „Grammy“ laureatas Johnas Pellowe‘as.
Nepriklausomybės dienos šventė sutraukė gausybę žmonių.
Nepriklausomybės dienos šventė / J.Andriejauskaitės nuotr.

Kovo 11-osios koncerte geriausias Lietuvoje mišrusis choras „Bel Canto“ (meno vadovas Artūras Dambrauskas) pirmą kartą uostamiestyje pristato garsiausio šiuolaikinio norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo ypatingąsias „Sunrise Mass“ („Saulėtekio mišias“). Šis ypač šviesus, jaudinantis kino filmų muzikos stiliumi parašytas kūrinys – kitoks, originalus ir šiuolaikiškas jaunojo kompozitoriaus, šiuo metu gyvenančio ir kuriančio Niujorke, požiūris į šimtmečius gyvuojantį bažnytinės muzikos mišių žanrą. Chorui „Bel Canto“ talkins Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus), koncerte taip pat dalyvaus solistės Lina Dambrauskaitė ir Milda Baronaitė, Klaipėdos choras „Cantare“, elektroninės muzikos atlikėjas Artūras Bulota.

Koncertą garsins „Grammy“ laureatas

Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje įmontuoti 44 mikrofonai, virš scenos – 15 mikrofonų, visoje patalpoje – maždaug 150 garso kolonėlių, anot J.Pellowe‘as, tai ir sudaro garso architektūrą.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos koncertas išskirtinis ne tik savo idėja. Ypatingą koncertą įgarsins specialiai į Klaipėdą atvykstantis pasaulinio lygio garso režisierius, „Grammy“ laureatas, tris dešimtmečius dirbęs su Luciano Pavarotti, amerikietis Johnas Pellowe‘as. Jis kartu su kolegomis Klaipėdos dramos teatre įdiegė amerikiečių bendrovės „Meyer Soud“ sistemą „Constellation“ – moderniausią elektroakustinę garso architektūrą.

 

Pats J. Pellowe'as teigia – jo sritis ir aistra opera. „Gerai perprantu žmonių balsus. Todėl net 30 metų dirbau su Luciano Pavarotti. Ir ne vien su juo, dar su daugybe didžių atlikėjų. Tačiau su L.Pavarotti pradėjau dirbti kaip garso įrašų inžinierius, o 1985 m. leidausi į koncertinį turą, kurio metu jau reguliavau garsą arenose. Taip pradėjau dirbti su „Meyer Sound“, – prisiminė J. Pellowe‘as.

Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje įmontuoti 44 mikrofonai, virš scenos – 15 mikrofonų, visoje patalpoje – maždaug 150 garso kolonėlių, anot J.Pellowe‘o, tai ir sudaro garso architektūrą. Tokia sistema gali pasigirti apie 100 vietų visame pasaulyje. 1992 m. J.Pellowe‘as kaip geriausias garso inžinierius buvo apdovanotas „Grammy“ už Vienos koncertų salėje skambėjusios Richardo Strausso operos „Moteris be šešėlio“ įgarsinimą.

„Laukiantis bilietas“ – pirkdamas sau dovanoji kitam

„Laukiančio bilieto“ idėja pasinaudoti galės į renginius einantys tėvai ir kartu su savimi norintys pasiimti atžalas.

Klaipėdietiška laukiančio bilieto filosofija – paprasta ir nuoširdi. Sumokant už savo bilietą, į Kovo 11-osios koncertą, dovanojamas bilietas ir vaikui ar paaugliui, kuris bus atidėtas ir lauks savojo žiūrovo kituose koncertuose ar spektakliuose. „Laukiančio bilieto“ idėja pasinaudoti galės į renginius einantys tėvai ir kartu su savimi norintys pasiimti atžalas, arba savarankiškai į koncertą einantys paaugliai (iki 18 metų). „Laukiantį bilietą“ įteiks sąžiningas tarpininkas – teatro ar koncertų salės kasininkas. „Laukiantis bilietas“ turės išskirtinę žymę, todėl prieš renginį bilietų kontrolierius matys, ar su šiuo bilietu tikrai eina vaikas, paauglys.

Galės pasinaudoti visos šeimos

„Laukiančiu bilietu“ pasinaudoti galės tiek sunkiau besiverčiančios, tiek gerai gyvenančios šeimos. Svarbiausias ir vienintelis „Laukiančio bilieto“ tikslas – formuoti mūsų miesto ir šalies ateitį – vaikus ir jaunimą supažindinant su tikrąja kultūra, skatinant domėtis. Po Kovo 11-osios koncerto, visi surinkti pinigai bus padalinti ir lygiomis dalimis pervesti Klaipėdos dramos teatrui bei Klaipėdos koncertų salei. „Laukiančio bilieto“ idėją paskatino „paliktos kavos“ tradicija, itin būdinga Italijos ir Prancūzijos regionams. Čia, neturint pinigų, ar namuose pamiršus piniginę, be vargo galima pasimėgauti puodeliu kavos, o sugrįžus kitą kartą, pačiam sumokėti. Galimybė gurkšnoti paliktos kavos atsiranda tuomet, kai sumokėjęs už kelis puodelius kavos kavinės lankytojas išgeria vieną, o kiti atitenka nepažįstamiesiems.

Apie „Laukiančio bilieto“ iniciatyvą kalba Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė:

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audronė Žigaitytė-Nekrošienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audronė Žigaitytė-Nekrošienė

Skaitydama apie nuostabią „Laukiančio bilieto“ iniciatyvą ir sekdama viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ veiklą, susimąsčiau: kiek metų svajoju, kad Klaipėda trauktų žmones ne vien savo gamtos dovanomis… Regis, jau bus daugiau nei trisdešimt! Nejau pagaliau nė nelaukdama Lietuvos kultūros sostinės vardo mūsų Klaipėda bunda? Du Artūro Dambrausko vadovaujami puikūs chorai vienoje scenoje sujungs Vilniaus ir Klaipėdos alsavimą darnioje giesmėje, o Mindaugo Bačkaus vadovaujamas „Auksinio disko 2014“ laureatas Klaipėdos kamerinis orkestras antrins jiems stygų derme. Tai kolektyvai, kurių vardai iš karto liudija renginio sėkmę. O intencija – „Laukiančio bilieto“ paramos idėja žavi savo paprastumu. Esu įsitikinusi, kad negalima pamėgti to, ką nežinai esant. O kiek dar mūsų krašte žmonių, kurie sunkiai randa kelią į koncertų ar teatrų sales ir tenkinasi vien masine švenčių „produkcija“. Tad telieka klaipėdietiškai gero vėjo ir ilgo plaukiojimo palinkėti ir renginiui, ir „Laukiančio bilieto“ iniciatyvai!

Kovo 11-osios koncerto bilietą projekto organizatoriai dovanos už 30 Eur paramą. Aukoti galima pinigus pervedant į specialią VšĮ „Klaipėdos šventės“ sąskaitą Nr. LT67 7300 0100 0232 9566 („Swedbank“), pavedime nurodant „PARAMOS LĖŠOS“ arba VšĮ Klaipėdos šventės biure, Šaulių g. 32-5. Informacija tel. +370 698 16053 arba el.paštu ieva@jurossvente.lt

RENGINIAI SKIRTI LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENAI

KOVO 5 D.

15 val. Kultūros centro „Žvejų rūmų“ teatro salė.

Meninio skaitymo konkursas-koncertas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Renginys nemokamas

Kovo 9 d.

16 val. Kultūros centro „Žvejų rūmų“ didžioji salė.

Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtinių ir mokytojų koncertas „Ein saulelė apie dangų“.

Bilietai – 1 Eur („Tiketa“)

KOVO 10 D.

15.00 val. Tautinių kultūrų centras.

Pabaltijo ukrainiečių asociacijos renginys „Užaugau Lietuvoj – šalelėj mylimoj“.

Renginys nemokamas

KOVO 11 D.

10.00–16.00 val. Piešinių paroda po atviru dangumi. Daugiau nei šeši tūkstančiai Klaipėdos vaikų piešinių papuoš Turgaus ir Tiltų gatves. Projekto organizatorė Lilija Petraitienė, Savivaldybės tarybos narė

11.00 val. Šv. Mišios „Už jaunąją Lietuvą“ Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Po šv. Mišių šventinė eisena iki Atgimimo aikštės

12.30 val. Jaunimo eitynės „Aš ir mano trispalvė“ nuo Lietuvininkų iki Atgimimo aikštės

13.00 val. Atgimimo aikštė.

Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimas ir žaibiška patriotinė mobilizacija „Gediminaičių stulpai“

16.00 val. Kultūros centro Žvejų rūmų didžioji salė.

Tautinių šokių kolektyvų šventė „Gintaro laše mano Lietuva“.

Bilietai – 2 Eur („Tiketa“). Pasipuošus tautiniu kostiumu įėjimas nemokamas

17.00 val. Kultūros fabrikas.

Kino seansas. Rodomas filmas „KNYGNEŠYS“ (rež. Jonas Trukanas). Renginys nemokamas

19.00 val. Klaipėdos dramos teatras.

Moderniausios chorinės muzikos labdaros koncertas „NUBUSK PASIKEITĘS“.

Dalyvauja choras „Bel Canto“, Klaipėdos kamerinis orkestras ir uostamiesčio choras „Cantare“. Auka už bilietą – 30 Eur. Išsami informacija tel. 8 698 16 053 bei el. paštu ieva@jurossvente.lt

19.00 val. „Švyturio“ arena.

Grupės „Biplan“ koncertas „Už laisvę“.

Bilietai – 1 Eur („Bilietai LT“)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius