-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškai dainuoti nebijantys gruzinai „AstroGeorgia“ kviečia į koncertus (video)

Akcija „Lietuva – Gruzija VIENA ŠIRDIS“ tęsiasi ir kviečia visus norinčius kartu paminėti Gruzijos nepriklausomybės dieną į specialius renginius.
Kolektyvas „AstroGeorgia“
Kolektyvas „AstroGeorgia“ / Organizatorių nuotr.

Gegužės 26 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks projekto „AstroGeorgia“ folkloro grupės „Chveneburebi“ regioninės daugiabalsės muzikos koncertas. Gegužės 27 d. 20 val. klube „NewYork“ – grupės „AstroGeorgia“ koncertas.

Tai du labai skirtingi muzikiniai projektai atskleidžiantys gilias Gruzinų dainavimo tradicijas ir šiuolaikiškas interpretacijas.

Projektas „AstroGeorgia“ buvo įkurtas 2009 metais. Jį įkūrė garsios Gruzijos muzikos grupės: etnodžiazo grupė „Zumbaland“ ir folklorinis ansamblis „Chveneburebi“.

Vienuolikos žmonių kolektyvas „AstroGeorgia“ savo pasirodymuose sėkmingai naudoja tiek modernius, tiek liaudies instrumentus. Atlikėjai groja įvairiausiais styginiais, pučiamaisiais ir klavišiniais muzikos instrumentais, kurių yra daugiau nei 20 skirtingų rūšių.

Kiekvienas iš grupės narių yra vokalistas. Kolektyvo pasirodymai paremti Gruzijos liaudies muzika, kurie yra sujungti su moderniai muzikos stiliais, pavyzdžiui, džiazu, bliuzu, roku, regiu arba Rytų muzika, Afrikos ritmais. „AstroGeorgia“ pasirodymuose taip pat pristato ir autentiškų Gruzijos folkloro muzikos pavyzdžių su tradiciniais šokiais ir Gruzijos karo meno elementais.  

Paaukojusieji Gruzijos karo pabėgėlių vaikams ne mažiau kaip 50 litų, gaus pakvietimą į abu koncertus. Aukoti galima: http://www.beduturgus.lt/lt/tv-laida/menesio-istorija. Pateikę pavedimo išrašą/kopiją pakvietimus galėsite atsiimti paskambinę telefonu +370 68608503.

Po koncerto didžiuliame ekrane galėsime stebėti „Eurovizijos“ transliaciją ir sirgti už Lietuvos ir Gruzijos atstovus.

Gruzinai „AstroGeorgia“ įrodė, kad nebijo uždainuoti jiems visai nežinoma lietuvių kalba. Tą galima įsitikinti pažiūrėjus žemiau esantį pirmą video.

 

VIDEO: Nena Nena by CHVENEBUREBI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius