-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pamėgta juvelyrė Anna Fanigina Vilniuje pristato naują parodą „Laivų sąrašas“

Nuo gruodžio 16 d. Auksakalių gildijos galerijoje „Meno niša“ veiks Latvijos juvelyrės Annos Faniginos naujausių kūrinių paroda „Laivų sąrašas“. Garsi tarptautinėje scenoje ir lietuvių pamėgta kūrėja, Vilniuje rodys juvelyriką, įkvėptą Homero kūrinio „Iliada“, kurio antrojoje giesmėje ir minimas garsusis laivų sąrašas.
Anna Fanigina
Anna Fanigina / Asmeninio archyvo nuotr.

Šios parodos idėja menininkei kilo prieš kelerius metus apsilankius Graikijoje, kai kiekviename žingsnyje ji buvo apsupta graikiškų rašmenų. Tai jau antroji A.Faniginos paroda galerijoje „Meno niša“, pirmojoje menininkė pristatė išraiškingą segių kolekciją su brangakmeniais.

A.Fanigina daugiau nei dešimtmetį kuria juvelyriką, pažymėtą ženklu VERBA („žodis“). Verbalinis kūrinių, žiedų, auskarų ir kitų aksesuarų, žymėjimas lotyniškais rašmenimis jau seniai tapo menininkės vizitine kortele. A.Fanigina teigia, kad graikiška kolekcija „Laivų sąrašas“, tai lyg naujos, jaudinančios kelionės pradžia.

Vilniuje pristatomą kolekciją „Laivų sąrašas“ sudaro sidabro ir elektriumo žiedai, paženklinti naudojant mikrograviravimo techniką. Kiekvienas jų simbolizuoja tarsi mažą laivą, kuris plaukia kartu su jumis arba lieka ant piršto, kaip ištikimas draugas, padedantis atremti kasdieninių rūpesčių bangas. Kolekcijos žiedai pažymėti specialiais „vandens ženklais“ – graikiška fraze, citata arba žodžiais, kalbančiais apie visais laikais aktualius ir tikrus dalykus – palankų vėją, drąsą, meilę ir džiaugsmą.

A.Fanigino kolekcijos „Laivų sąražas“ žiedai
A.Faniginos kolekcijos „Laivų sąrašas“ žiedai

Šias patirtis dažnai parsivežame pabuvę prie jūros ir dažnai kelionėje patirtus jausmus bandome išsaugoti kuo ilgiau. Todėl kolekcijos „Laivų sąrašas“ žiedai, tai galimybė įprasminti svarbias patirtis.

A.Faniginos parodos kūriniuose panaudoti marinistiniai akmenys, tai akvamarinas, heliodoras, topazas, kvarcas. Su jūra ir vandeniu susijusią juvelyrikos kolekciją papildo rankų darbo stiklinės, sukurtos pagal specialų užsakymą, naudojant stiklo pūtimo technologiją. Šias stiklines menininkė taip pat paženklino graikiškais rašmenimis, turinčiais simboliškas prasmes.

Annos Faniginos paroda „Laivų sąrašas“ veiks gruodžio 16 d. – 2017 m. sausio 6 d. galerijoje „Meno niša“ (J.Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius