-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos teatro sąjungoje susitiks legendiniai aktoriai Regimantas Adomaitis ir Juozas Budraitis

Spalio 14 d., pirmadienį, 18 val. Teatro sąjungoje (Teatro g. 8) įvyks neeilinis renginys. Su žiūrovais bendraus išskirtinės Lietuvos kultūros asmenybės, žymūs teatro ir kino aktoriai Regimantas Adomaitis ir Juozas Budraitis. Jie bus pirmieji pradėję šiais metais naują kūrybos vakarų ciklą „Aktorių dialogai“.
Regimantas Adomaitis
Regimantas Adomaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar 1965 m. R. Adomaitį ir J. Budraitį išgarsino šviesios atminties Vytauto Žalakevičiaus legendinis filmas „Niekas nenorėjo mirti“ . Po jo pasirodymo karjerą pradėję aktoriai tapo ne tik Lietuvos, bet tuometinės Sovietų Sąjungos žvaigždėmis. Garsiausios kino kompanijos mokėdavo neįtikėtinus honorarus, o žymiausi režisieriai siūlydavo pagrindinius vaidmenis savo filmuose.

„Nuostabu tai, kad įkopę į septintą dešimtį aktoriai vis dar vaidina kine, teatre bei televizijoje ir turi minias gerbėjų“, – sako aktorių susitikimą organizuojantis Teatro sąjungos vadovas Ramutis Rimeikis.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Juozas Budraitis
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Juozas Budraitis

Tai liudija ne tik prieš keletą metų įvykusi kelionė į Azerbaidžaną: ten aktorius tiesiogine to žodžio prasme nešiojo ant rankų. 2011 metais žiūrovai audringai pasitiko abu scenos grandus Sankt Peterburge. Čia visą sezoną pilnoje „Baltiskij dom“ teatro salėje lietuvių aktoriai kartu su rusų kolegomis vaidino Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Žuvėdra“.

R. Adomaitis prisipažino, kad keliaudami į Rusiją kartu su kolega, sielos dvyniu J. Budraičiu turėjo apie ką pasikalbėti – jų kūrybinėse biografijose kino ir teatro vaidmenys gretai pasieks triženklį skaičių.

Nors abu aktoriai daugiau laiko praleido kino aikštelėje nei scenoje, teatras visada išliko svarbia gyvenimo dalimi. Viename interviu R. Adomaitis prasitarė: „Iš tikrųjų man teatras buvo svarbesnis. Ir fanatizmo šiek tiek turėjau. Teatru aš taip buvau įtikėjęs, kad jis buvo mano gyvenimo prasmė. Būtent teatras, ne kinas.“

Susitikime aktoriai žadėjo pasidalinti prisiminimais apie klasika tapusių kino juostų filmavimą, išgyventas akimirkas scenoje, pokalbius su režisieriais bei šiuolaikinį teatrą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius