-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų pilyje atidaryta paroda „Lietuvos istorija medaliuose“

Trečiadienį Medininkų pilyje įvyko menininkų, skulptorių, medalių kūrėjų, Lietuvos dailininkų sąjungos narių, Vilniaus dailės akademijos auklėtinių, Tarptautinės medalių federacijos (FIDEM) narių Juozo Kalinausko ir Linos Kalinauskaitės parodos „Lietuvos istorija medaliuose“ atidarymas.
Istoriniai darbai Medininkuose
Istoriniai darbai Medininkuose / Parodos organizatorių nuotr.

„Kūriniuose galite išvysti įamžintus mūšius, įvykius, asmenybes, valdovus, jubiliejus, sukaktis. Žinoma, įamžinome ir skaudžias istorines netektis – penkių dalių paveiksle drobėje įamžinome XVII amžių, kai maskoliai siaubė Lietuvą. Šį kūrinį įkvėpė J. Užurkos romanas „Tvanas“, – sako L. Kalinauskaitė.

Ji atskleidžia, kad parodoje bus galima išvysti ne tik medalių, bet ir skydų, reljefų, mozaikos, tapybos darbų, rašoma pranešime spaudai.

Pulkininkas Vytautas Reklaitis pabrėžė parodos aktualumą: „Tokios parodos labai svarbu šiuolaikinei visuomenei ir jaunajai kartai. Didžiuojamės savo garbinga istorija ir mūšiais, kuriuos laimėjome, bet taip pat labai svarbu pasimokyti iš pralaimėtų kovų.“

Paroda vyks Medininkų pilyje gegužės 20–rugpjūčio 15 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius