-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų fabrikas sezoną uždarys su pasaulinėmis hiphopo žvaigždėmis „Jungle Brothers”

Jau šį penktadienį, birželio 17 dieną, menų fabrike „Loftas” geros muzikos gerbėjų laukia įspūdingas legendinių JAV reperių „Jungle Brothers” koncertas. Tai bus paskutinis menų fabriko organizuojamas renginys prieš vasarą, griausmingai pažymėsiantis šio sezono pabaigą.
„Jungle Brothers”
„Jungle Brothers”
Temos: 1 „Loftas“

„Jungle Brothers” – hiphopo aukso amžiaus grupė, puikiai žinoma kiekvienam, kas domisi šiuolaikinės muzikos evoliucija. Niujorko sceną atlikėjai užėmė savo albumu „Straight Out The Jungle“ 1988-aisiais ir nuo to laiko yra neatsiejamas hiphopo kultūros simbolis.

Po ilgos pertraukos trys originalieji „Jungle Brothers” nariai – Mike Gee, Afrika Baby Bam ir DJ Sammy B – patvirtino, kad grupė atsinaujino ir šiuo metu vykdo pasaulinį koncertinį turą „Speaking In Tongues Reunion Tour“, žymintį grupės gyvavimo 23 metų sukaktį.

„Pirmieji „Lofto” metai buvo tokie įvairūs – nuo parodų iki diskotekų, nuo teatro iki akustinių koncertų. Kai sužinojau, kad „Jungle Brothers” vykdo koncertinį turą, viskas buvo aišku – jie turi pasirodyt ir čia. Mano amžiaus muzikos mylėtojai su „Jungle Brothers” užaugo,  tad pamatyti juos vėl ant scenos – neeilinė patirtis kiekvienam tikram melomanui”, – būsimu koncertu jau gyvena menų fabriko įkūrėjas Viktoras Diavara.

Ne veltui sezoną uždarys „Loftas Live” serijos renginys – rugsėjo pradžioje būtent šio ciklo atstovai „Dub Mafia” iš Bristolio davė startą šiemetinei menų fabriko veiklai. Per metus surengti įspūdingi „Loftas Live” koncertai – drumenbeiso koncentrato „Dub Mafia”, saksofono herojaus Mr. Woodnote, elektro-svingo džentelmeno Parovo Stelaro, repo legendų „The Sugarhill Gang” ir, žinoma, nepamirštamas „G&G Sindikato” pasirodymas.

Sezono uždarymo koncerte „Jungle Brothers” pajėgas palaikys ir kolegos iš Lietuvos – Vaiper Despotin ir Gatvės Lyga Soundsystem (DJ Mamania ir Svaras).  Hiphopo frontą jie laikys ir prieš, ir po esminio koncerto. O iškart po „Jungle Brothers” laukia triukšmingas „jam session” su muzikantais ir atlikėjais. „Kadangi išeinam atostogų, nusiteikit penktadienį šokti iki ryto”, – organizatoriai dvejojančių nepalieka.

Prieš pat koncertą išskirtiniam interviu pavyko pakalbinti „Jungle Brothers” narį Mike Gee.

Tai pirmas jūsų bendras turas po 18 metų pertraukos. Ar nekeista vėl kartu stovėti ant scenos?

Tiesą sakant, taip dar lengviau ir įdomiau – nepaprasta, kad po tiek metų atskirai, mes vis dar išlaikėm tą „chemiją”, magišką scenos jausmą.

Ar patys nuo to laiko daug pasikeitėt?

Kaip ir daugelis, galim laikyt save rimtesniais, brandesniais. Perėjom per daug ką, bet geros patirties mums netrūko. Svarbiausia, kad turim iš ko semtis įkvėpimo.

Kaip jums atrodo šiuolaikinis hiphopas? Ar ne per daug jis „glamūrinis”?

Manau, kad dabar hiphopo scena kur kas produktyvesnė, nei mūsų laikais. Jie daro ir padaro daugiau, gali pasiekti toliau. Esminė hiphopo žinia jų muzikoje vis dar yra – tik reikia giliau kasti, kad ją išgirstum.

Kokį savo kūrinį sugrojat mieliausiai?

Tai keičiasi kiekvieną naktį. Bet žinoma mums labai malonu matyti šokančią minią pagal „Straight out the Jungle” arba „I’ll House You”.

Vienas dalykas, kurio tikras reperis niekada nepadarytų.

Nekopijuotų kito reperio.

Tavo paskutinis žodis fanams Lietuvoje, laukiantiems penktadienio pasirodymo.

Mes iš tiesų laukiam patirti legendinį lietuvių svetingumą, apie kurį jau esame tiek girdėję. O prie bendro stalo mes atsinešim... tikro hiphopo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius