-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mingės pleneras „Delta 2013-ieji“ menininkus įkvėpė kūrybinėms paieškoms

Visais laikais menininkus jaudino prisiminimuose įspausti ženklai. Emocines laiko permainas su praeitimi bandė suderinti dailininkai ir fotografai, dirbę istoriniame Mingės kaime.
Mingės plenero „Delta 2013-ieji“ akimirka
Mingės plenero „Delta 2013-ieji“ akimirka / Lilijos Valatkienės nuotr.
Temos: 3 Mingė Pleneras Menas

Kūrybinio susivienijimo „Atviroji erdvė“ rengiamas Mingės pleneras šiemet vėl tęsia savo kūrybinę veiklą Nemuno deltos regioniniame parke. Tapytojai Valentinas Ajauskas, Viktoras Binkis, Aldona Dobrovolskienė, Dainora Remeikytė, Arvydas Švirmickas, Martynas Pekarskas, fotografės Lilija Valatkienė ir Monika Dobrovolskytė dešimt dienų gyveno ir kūrė Šilutės rajono Mingės kaime bei Ventėje. Plenero metu buvo rengiamos kūrybinės išvykos į aplinkinius miestelius ir kaimus, ieškoma naujų motyvų, nematytų gamtos ir žvejų gyvenimo ženklų, išlikusių vietovės praeities fone.

Lilijos Valatkienės nuotr./Mingės plenero Delta 2013-ieji akimirka
Lilijos Valatkienės nuotr./Mingės plenero „Delta 2013-ieji“ akimirka

Rytprūsių kultūros liekanos, tyrinėtos tęstiniame Mingės plenere, ir šiais metais yra svarbi kūrybinių paieškų gairė. Mingės kaimo gyvenimo, vietos peizažo permainos aštriai veikia visus, pamilusius šį kraštą. Kaip prisiminimuose įspaustą vaizdą ir šiandieninio Mingės kaimo permainas suderinti taikiam emociniam bendrumui ir yra neabejotinai svarbiausia Mingės plenero „DELTA. 2013-ieji“ tema.

Mingės plenero „Delta. 2013-ieji“ tapybos ir fotografijų parodos atidarymas ketvirtadienį įvyko Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale. Nuo rugpjūčio 21 dienos paroda keliaus per kitas rajono bibliotekas, o vėliau meno kūriniais bus galima pasigėrėti Adomo Mickevičiaus bibliotekos parodų salėje, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius