-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujų idėjų kamerinis orkestras skelbia penktojo koncertų sezono pradžią

Rugsėjo 14 dieną, antradienį, koncertu savo namuose – „Fluxus Ministerijoje“ – Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO skelbs penktojo savo koncertų sezono pradžią. Naujai paruoštą programą profesionalus jaunimo kolektyvas pristatys daugelyje Lietuvos miestų, taip pat Vokietijoje.
Kamerinis orkestras NIKO
Kamerinis orkestras NIKO. / Organizatorių nuotr.

Dažniausiai orkestro vadovo, kompozitoriaus Gelgoto muziką atliekantis bei jo kūrybines idėjas reprezentuojantis NIKO šįkart nustebins publiką sau nebūdinga programa. Muzikantai grieš ne Gelgoto muziką, bet ją įkvėpusių kompozitorių – Philipo Glasso, Hanso Otte'o, Arvo Parto, bei paties Gelgoto mokytojo, vokiečių kompozitoriaus Peterio Michaelio Hamelio kūrinius. Du kūriniai, skambėsiantys antradienį „Fluxus Ministerijoje“, bus atliekami pirmą kartą Lietuvoje.

„Parengėme programą, kuri tikrai nustebins ir nudžiugins publiką, atvirą šiuolaikinei minimalizmo krypties muzikai. Tikriausiai koncertas, nors šįkart ir bus ganėtinai akademiškas, savo atmosfera bei turiniu, primins originalųjį Fluxus judėjimą Niujorke prieš keletą dešimtmečių, kuris mane stipriai jaudina“, – teigė orkestro vadovas Gediminas Gelgotas.

2006-aisiais savo veiklą pradėjęs NIKO per kelerius aktyvios kūrybinės veiklos metus išsiugdė savo klausytoją ne tik Lietuvoje. Vis dažniau orkestras kviečiamas savo pasirodymus rengti užsienio koncertų salėse. Iškart po koncerto „Fluxus Ministerijoje“ NIKO skris savo koncertinę programą atlikti Vokietijos miestuose.

NIKO penktojo sezono atidarymo koncertas „Fluxus Ministerijoje“ šį antradienį, rugsėjo 14 dieną, 20.30 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius