Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nostalgiškas projektas „Muzika kaip kinas“ grįžta į Kauną ir Vilnių

Lapkričio 17 d. Kaune, VDU didžiojoje salėje, ir lapkričio 20 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose dar kartą ir jau paskutinį atgims lietuvių kino aukso fondo grožis renginyje „Muzika kaip kinas“.
„Gražuolė“
„Gražuolė“ / AVAKA nuotr.
Temos: 2 Muzika Kinas

Jaunimo simfoninis orkestras, vadovaujamas jaunosios kartos dirigento, Auksinio Kryžiaus laimėtojo Ričardo Šumilos, muzikalumu garsėjantis kamerinis choras „Aidija“ (meno vadovas R. Gražinis) su žinomų džiazo muzikantų grupe bei vienu iškiliausių Lietuvos dokumentinio kino kūrėjų Audriumi Stoniu kviečia į vakaro koncertus prisiminti poetinio lietuvių kino muzikalumą bei kinui muziką kūrusius kompozitorius.

Dirigentas R. Šumila apie sumanymą imtis šios nelengvos užduoties sako: „Norėjome atgaivinti lietuvių kino pilnatvę – džiaugtis ne tik vaizdu, bet iškelti filmų muziką bei jos kūrėjus, supažindinti visuomenę su lietuvių kompozitorių muzika kinui, kuri koncertiniame variante praktiškai neatliekama.“

Skambant ryškiai ir melodingai V. Ganelino, G. Kuprevičiaus, A. Apanavičiaus, E. Balsio (a.a.), B. Kutavičiaus, B. Barkausko ir kitų muzikai žiūrovai yra kviečiami mėgautis kino vaizdais, surikiuotais ir atrinktais A. Stonio iš pačių įsimintiniausių lietuvių klasikos filmų “Gražuolė”, “Niekas nenorėjo mirti”, “Moteris ir keturi jos vyrai”, “Adomas nori būti žmogumi”, “Mano vaikystės ruduo”, “Herkus Mantas”, “Paskutinė atostogų diena”, “Jausmai”, “Vasara baigiasi rudenį” ir kitų. Viso parengtos 23 kino ištraukos bei muzikos aranžuotės, kurių daugelis buvo atkurtos iš audio įrašų, bendradarbiaujant su kompozitoriais, mat pradėjus ruoštis projektui paaiškėjo, kad kino muzikos partitūros dingo kartu su Kino studija, jų tiesiog nebėra.

VIDEO: Koncerto MUZIKA KAIP KINAS repeticija (Ričardas Šumila)

Projektas „MUZIKA KAIP KINAS“ buria nepaprastus atlikėjus dviem ypatingiems vakarams lapkritį. Koncertuose pasirodys daininikė Monika Liubinaitė, daugeliui geriau žinoma Monikos Liu vardu, nesenai surengusi savo kūrybos solinių koncertų turą po Lietuvą. Publika pamatys mylimą saksofono virtuozą Petrą Vyšniauską, kuris kartu su Monika Liu atliks titulinę filmo “Džiazas” (rež. R. Banionis) dainą “Toli toli”, kurtą F. Latėno. Ir ne tik. Koncerte dainuos ir operos solistai Lina Dambrauskaitė bei Šarūnas Šapalas, gros akordeonistas Nerijus Bakula bei kanklininkė Aistė Bružaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius