Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nukeliamas fortepijono įžymybės Pierre-Laurento Aimardo koncertas

Dėl įžymiojo pianisto Pierre-Laurent’o Aimard’o ligos atšauktas koncertas spalio 25 d. Nacionalinėje filharmonijoje perkeliamas į gruodžio 16 d.
Pierre-Laurentas Aimardas
Pierre-Laurentas Aimardas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pierre-Laurent’as Aimard’as kitą savaitę išvyksta į jau seniai numatytą gastrolių turą po JAV, Japoniją ir Aziją, tad į Vilnių gali atvykti tik gruodį. Garsaus pianisto koncertas vyks taip pat Filharmonijoje. Visi įsigyti bilietai galioja.

Organizatoriai atsiprašo už nepatogumus ir tikisi publikos supratimo dėl pianisto ligos.

P.L.Aimardas apibūdinamas kaip išskirtinis atlikėjas, savo programose aprėpiantis muziką nuo Bacho iki Boulezo, pelnęs „Grammy“ apdovanojimą, jo įrašai patenka tarp „iTunes“ dažniausiai siunčiamų albumų.

Jis rengia koncertus su svarbiausiais pasaulio orkestrais – Karališkuoju Nyderlandų „Concertgebouw“, Vienos ir Niujorko filharmonijų, Leipcigo „Gewandhaus“ orkestrais, diriguojamais Riccardo Chailly, Esa-Pekka Saloneno, Vladimiro Jurowskio, Peterio Eötvöso, sero Simono Rattle’o ir kitų garsių šių dienų dirigentų.

Kūrėjas kviečiamas būtu reziduojančiu pianistu, rengti ypatingas programas ir koncertus didžiosiose pasaulio salėse – Niujorko „Carnegie Hall“ ir Lincolno centre, Vienos „Konzerthaus“, Berlyno filharmonijoje, Paryžiaus filharmonijoje, „Cité de la Musique“, Zalcburgo Mozarteume.

P.L.Aimardas yra prestižinio ir senas tradicijas turinčio Oldboro muzikos festivalio („Aldeburgh Festival“) meno vadovas. Ilgą laiką buvo Londono Southbank centro rengiamo Boulezo muzikos festivalio „Exquisite Labyrinth“ („Rafinuotas labirintas“) meno patarėjas.

Pianisto įrašytas Johanno Sebastiano Bacho „Fugos menas“ pelnė jam „Diapason d’Or“ ir „Choc du Monde de la Musique“ premijas bei įkopė į Billboard klasikinės muzikos čartų bei dažniausiai parisiunčiamų „iTunes“ klasikos albumų sąrašo viršūnes.

Už albumą „Hommage à Messiaen“ P.L.Aimardas pelnė „ECHO Klassik“, o „Grammy“ apdovanojimą – už 2005 m. to paties „Deutsche Grammophon“ išleistą Charles’o Ives’s „Concordo sonatos“ įrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius