Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinei dienai be tabako paminėti – nemokamas koncertas ir balionų pūtimo rekordas

Paskutinę pavasario dieną, gegužės 31-ąją, tradiciškai minima Pasaulinė diena be tabako. Tądien visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti, atsisakyti tabako gaminių.
Diena be tabako
Diena be tabako

Medikai tvirtina, jog dėl tabako rūkymo kasmet visame pasaulyje miršta maždaug 5 milijonai žmonių. Statistika byloja, jog sergančiųjų plaučių vėžiu bei kitomis kvėpavimo takų ligomis daugėja kone kasdien. Liūdniausia tai, kad jaunėja šių ligų amžius – tai reiškia, jog dėl rūkymo suserga ir miršta vis daugiau jaunų žmonių. Lietuvoje tabako rūkymas kasmet į aną pasaulį nusineša daugiau nei 7000 žmonių gyvybių.

Kad visuomenė, ypač jaunimas, atkreiptų tinkamą dėmesį, kokių grėsmių sveikatai gali sukelti tabako gaminių vartojimas, vaistinių tinklas „Camelia“ šiemet nusprendė netradiciškai paminėti Pasaulinę dieną be tabako. Gegužės 31-ąją visos šalies jaunuoliai yra kviečiami susirinkti sostinės Rotušės aikštėje ir siekti rekordo – pūsti balionus bei įrodyti, kad jų plaučiai sveiki. Šioje sveikatingumo akcijoje dalyvaujantis jaunimas taip pat kviečiamas smagiai praleisti laiką ir pasilinksminti nemokamame populiarių šalies atlikėjų koncerte. Koncertas vyks gegužės 31 dieną 18 valandą vakaro.

„Tikime, kad balionų pūtimo akcijoje sudalyvavęs jaunimas atkreips dėmesį į šiurpinančią rūkymo sukeltų ligų ir mirčių statistiką, kad šis renginys juos paskatins susimąstyti apie tabako keliamą žalą, kartu paskatins išmokti gyventi nerūkant“, – tikėjosi projekto sumanytojo – vaistinių tinklo „Camelia“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Lietuvos vyresniųjų klasių moksleiviai ir studentai raginami ne tik pūsti balionus bei sudalyvauti nemokamame koncerte, bet ir sugalvoti skambų šūkį, skirtą paminėti Pasaulinei dienai be tabako. Šūkyje privalo būti du žodžiai „be“ ir „tabakas“. Sugalvotus šūkius reikėtų publikuoti interneto svetainėje http://www.camelia.lt/be_tabako/ iki gegužės 25 dienos. Taip pat tame pačiame tinklalapyje galima balsuoti už kitų sugalvotus šūkius ir tokiu būdu išrinkti geriausią. Geriausio šūkio autorius bus apdovanotas koncerto metu gegužės 31 dieną.

Projekto sumanytojas – vaistinių tinklas „Camelia“, projekto partneriai - Lietuvos respublikos Švietimo ir mokslo ministerija, socialinio tinklo „Facebook“ grupė „Nerūkau ir tuo didžiuojuosi“, „Macdonald’s Lietuva“ ir dienraštis „15 min“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius