Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

PIN dieną aktoriai siautė ministerijoje

Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena (balandžio 26-oji ) Kultūros ministerijoje nebuvo įprasta. Keliems ministerijos darbuotojams netikėtai teko suvaidinti britų režisieriaus Henry Richie kuriamame filme apie Lietuvos socialinį ir kultūrinį gyvenimą.
PIN diena: kultūros maratonas „Kablyje“
PIN diena: kultūros maratonas „Kablyje“ / Dainiaus Čėplos nuotr.

Nors vienoje ministerijos salių buvo inscenizuota filmavimo aikštelė ,lakstė grimerė, asistentės, buvo operatorius ir įgarsintoja, o ministerijos darbuotojai buvo mikliai įtraukti į filmavimo veiksmą, iš tiesų joks filmas nebuvo kuriamas. Režisierius H. Richie, puikiai kalbantis angliškai, yra joks ne režisierius, o LMTA Algirdo Latėno ir Vido Bareikio vaidybos kurso studentas Deividas Breivė. Jis drauge su bendrakursiais ministerijoje surengė realybės manipuliacijos performansą „Stagnacija“. Performansu startavo Pasaulinei intelektinės nuosavybės dienai skirtas renginys: „PIN diena: kultūros maratonas „Kablys“. Renginį pristatė televizija LRT kultūra ir asociacija AGATA.

Po pasirodymo Kultūros ministerijoje veiksmas persikėlė į sostinės kultūros barą „Kablys“, kuriame iki vėlyvos nakties vyko koncertai, spektakliai, veikė instaliacijos. Tradicinis kultūros maratonas šiemet truko tik vieną dieną ir simboliškai buvo pavadintas „Sprintu“. „Tai gilus įkvėpimas prieš kitų metų maratoną, kuris, manau vėl truks keturias dienas“, – sakė maratono rengėja Žydrė Gedrimaitė.

„Sprinte“ pasirodė LMTA vaidybos kurso studentų grupė „Šiltnamio efektas“, vyko audringa diskusija apie valstybės vaidmenį jaunojo menininko gyvenime, „Pojūčių teatras“ surengė specialiai riedlenčių parko erdvei pritaikytą spektaklį, veikė instaliacijos „Ar garsas turi veidą“ ir „Feel the Light“, paroda „Ramybė ir išgąstis“ buvo galima apžiūrėti naujausią 3.14 mados kolekciją, koncertavo grupės „Halogenai“, „Vocamix“, „Katarsis4“, solistė Justina Kaminskaitė, looperis GON.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius