Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po penkerių metų tylos Kaune sugrįžta tamsiosios muzikos vakarėliai „Nekro Disko“

Ilgokai tylėję tamsiosios muzikos vakarėlių rengėjai, pasivadinę „Nekro Disko“, sugrįžta. Lapkritį sudrebinę Kauną dvi dienas trukusiu renginiu, „Nekro Disko“ nariai kviečia gotikinės, metalo, industrial, post punk muzikos gerbėjus vėl susitikti gruodžio 22 d., šeštadienį, 22 val. Kauno bare „Underground Pub“.
Nekro Disko
Nekro Disko

„Šį kartą apsiribosime vieno vakaro programa, tačiau nė kiek ne prastesne, nei praėjusį sykį. Prie „Nekro Disko“ komandos gyvam pasirodymui prisijungia techno, black, grind duetas „Loveblast“ ir Dj 7 („4-oji scena“, „Turbonekro“).

Po „Loveblast“ iškrovos, tęsime viražus pagal gothrock‘o, post-punk‘o, industrial, EBM, synthpopo ritmus, paskanintus tamsaus ir gaivališko metalo bei įvairios kitos griežtos alternatyvios muzikos prieskoniais. „Nekro Disko“ kompanija yra ryžtingai nusiteikusi suteikti savo svečiams energijos atsilaikyti prieš visuotinį kalėdinį pamišimą ir pasaulio pabaigos paniką“, – skelbia vakarėlio organizatoriai.

„Loveblast“ – kaip užkrėstos meilės pliūpsnis, meilės sunaikinimas, aistrą nešanti atominės bombos sprogimo banga, pamilta pragaišties šventovė. Šią būtybę, spjaudančią ir pulsuojančią techno-grind ir black metalo dažniais, 2010-ais Italijoje sukūrė Kommander Lu („Luctus, „F**k off and die“) slapyvardžiu prisistatantis muzikantas. Grupės įkūrėjui sugrįžus gyventi į Lietuvą, prie jo prisijungė 7 („Pergalė“ „Argharus“), talkinantis gyvuose grupės pasirodymuose. „Ateik, užsimerk, išgirsk pasąmonės klyksmą, susiliek su tamsa ir ištaškyk save!“, – kviečia „Nekro Disko“ organizatoriai.

– Kas slepiasi po „Nekro Disko“ pavadinimu?, – 15min.lt paklausė projekto narių.

– „Nekro Disko“ yra tamsiosios scenos muzikos vakarėlių ciklas. Šiuo metu rengiame nedidelės apimties klubinius „party“ su 1-2 gyvomis grupėmis. Neskubame su grandioziniais projektais, nes šiais laikais alternatyviosios muzikos rinka labai neprognozuojama, norime užsiauginti (ar prikelti) savo žiūrovus, kuriuos mes mieliau vadiname svečiais, kadangi vakarėlių atmosferą esame linkę išlaikyti betarpišką.

Nesame prisirišę prie vienos erdvės, tačiau jau antrąjį, po atgimimo, renginį rengiame „Undergorund pub“ Kaune. Turime minčių įsirengti savo nuolatines renginių patalpas.

„Nekro Disko“ komanda sudaryta iš 4 asmenų, jau daugiau kaip dešimtmetį dalyvaujančių įvairiose gothic, metalo, hard core grupėse, projektuose ir renginių organizavime.

– Priminkite apie projekto pradžią, pertrauką ir atgimimą.

– Amžių sandūroje duris atvėrė šviesios atminties „Terra-X“ klubas, kuriame mūsų kompanija rengė ne vieną koncertą. Tuomet kilo mintis surengti gothic rock, darkwave, industrial diskotekas. Vėliau persikėlėme į senąją „Galerą“, kur po kurio laiko nutarėme, jog reikia tai pavadinti „Nekro Disko“.

Šiuo pavadinimu iki 2007-ųjų pabaigos rengėme vakarėlius tik diskotekų principu ar ir su gyvais atlikėjais įvairiuose Kauno baruose (buvome ir į Vilnių nusibastę). Tačiau vėliau apleidome šią veiklą.

Šių metų pradžioje „Facebook‘e“ sutvėrėme grupę „Nekro Disko“, tuo pačiu prikėlę mintį vystyti darkwave vakarėlius, kadangi Kaune per tą laikotarpį tik jaunesnieji kolegos „Electro Freak Generation“ kažką panašaus tėra padarę. Tad lapkričio 10-11 dienomis surengėme dviejų dienų „prisikėlimo“ renginį, kur pirmąją dieną trypėme iki ryto pagal mūsų playlist‘us, o sekančią dieną pasirodė dvi ramesnio pobūdžio indie grupės iš užsienio – „Utter“ ir „House of Trees“. Susirinko gan įvairi ir supratinga publika: tiek seniai nematyti anų laikų mūsų vakarėlių dalyviai, tiek visiškai nauji veidai. Tai mus džiugina ir suteikia papildomos energijos toliau plėtoti mūsų veiklą.

– Kaip apibrėžtumėte muzikinę „Nekro Disko“ vakarėlių stilistiką? Kokia muzika negalėtų juose skambėti?

– Plačiąja prasme, kultivuojame gothic rock, post-punk, industrial, EBM, synthpop, independent rock, tamsaus metalo stilius, tačiau ties tuo neužsidarome ir, kadangi laikmečiai ir mūsų pačių skoniai gerokai praplatėję, įtraukiame labai įvairios muzikos.

Tad lengviau pasakyti, ko galima tikėtis mūsų vakarėliuose, nei ko ne. Žinoma, pigi, lengvo pobūdžio, MTV konvejerinė, žvaigždžių projektų ar panaši muzika vargu, ar pas mus skambės. Tačiau neverta stebėtis, jog galite nugirsti „Kardiofoną“ ar net Stasį Povilaitį.

VIDEO: LOVEBLAST - XII - Balla con la morte

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius