Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Miestą užima pavasario fėjos

Naktys dar šaltos, tačiau tikiu, kad dienomis mus lepinanti saulė netruks pabudinti ir gamtą. O tada užburti pavasario fėjų džiaugsimės žibučių puokštėmis, išsprogusiais pumpurais, pasivaikščiojimais parkuose... Savaitgalį būtinai pasimėgaukite grynu oru ir pamaitinkite sielą gerais renginiais.
Mažoji fėja
Mažoji fėja / Animenewsnetwork.com nuotr.

Svetingai vilniečius pasitinka Nacionalinė dailės galerija, nuo šiandien iki pat sekmadienio kviečianti vos už 1 Lt aplankyti baigiamą rodyti parodą „Algimantas Švėgžda. Tapyba, grafika, piešiniai“. Jos lankytojai galės susipažinti su iškilaus XX a. antrosios pusės Lietuvos tapytojo, grafiko, piešėjo, mąstytojo kūrybiniu palikimu. Maža to, atėjusių šeštadienį ir sekmadienį, 15 val. lauks nemokamos ekskursijos, į kurias reikėtų registruotis tel. (8 5) 219 59 61 ar el.p. edukacija@ndg.lt. Norintys galės dalyvauti ir edukaciniuose užsiėmimuose. Daugiau informacijos rasite svetainėje www.edukacija.ndg.lt.

Vieno garsiausių pasaulio muzikos klasikų, Ludwigo van Beethoveno kūryba šįvakar pamalonins susirinkusių Šv. Kotrynos bažnyčioje ausis. Koncerte „Likimui beldžiant į duris“ Šv. Kristoforo kamerinis orkestras žada pateikti ir kvapą gniaužiantį reginį, ir intriguojantį eksperimentą su itin įdomiomis L.van Beethoveno kūrybos interpretacijomis. Beje, šįkart kamerinis orkestras išsiplės iki simfoninio bei pasikvies svečius iš JAV – smuikininką Emmanuelį Borowsky, pianistę Elizabeth Borovsky ir violončelininkę Cecylia Barczyk-Borowsky. Išgirsite ir garsiąją V „Likimo“ simfoniją. Įspūdinga.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 30-60 Lt.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Grupė „GeraiGerai & Miss Sheep“.
„GeraiGerai & Miss Sheep“.

Neseniai albumą „Own Religion“ pristatęs kolektyvas „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ penktadienį vilniečius garsu ir vaizdu myluos „Brodvėjaus pub‘e“. Electro pop garsai privers ne tik pasimėgauti klausantis, bet ir pajudinti kojas.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 20 Lt.

Kurį laiką nesirodęs scenoje dainininkas Jurgis Brūzga po tris mėnesius vykusių karinių mokymų grįžta į sceną. Penktadienį klube „Tamsta“ jis surengs neeilinį koncertą „Tai, kas mus veža“, kuriam atlikėjas parengė įvairios bei šiuolaikiškos garsių atlikėjų muzikos programą. Kartu su J.Brūzga pasirodys ir neeilinio skambesio suteiks beatbox atlikėjas Gon. Išgirsite Michaelo Jacksono, George‘o Michaelo dainų ir net Kanye Westo „American Boy“. Jurgi, sveikas sugrįžęs!

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 18 Lt.

Asmeninio archyvo nuotr./Mario Basanov (kairėje) ir Vidis
Mario Basanov ir Vidis

Triukšminga šventė šį vakarą laukia Islandijos gatvėje įsikūrusiame klube „Opium“, nes čia skambės antrojo kūrybinės „Silence“ šeimos gimtadienio akordai. Savo kūriniais dalinsis Vidis, Mario Basanov, Jazzu, Giedrė, o lietuvišką debiutą surengs Švedijoje gyvenantis ir kuriantis Jonatan Backelie, geriau žinomas pseudonimu Ernesto. Maža to, išvysite Vidžio ir Mario Basanovo „Changed“ vaizdo klipo premjerą! Prie didžėjų pulto stos ir vilniečių jau pamėgti „Mondayjazz“. Sveikinu „Silence“ komandą, pasveikinkite ir jūs!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 24 val. 25 Lt, vėliau – 30 Lt.

Šįvakar savo gyvavimą oficialiai pradeda linksmintis mėgstantiems jau pažįstamas baras „Gorky“, įsikūręs Pilies g. 34. Naująjį rūsyje įsikūrusį „Gorkio“ klubą pakrikštys sostinės vakarėlių lankytojams jau pažįstamas house dueto iš Didžiosios Britanijos „Swayzak“ narys Davidas Brownas. Progos sudalyvauti pirmojoje klubo diskotekoje nepraleis ir galybė didžėjų lietuvių – Loranas Vaitkus, Intakz, Kym Wild, Benua ir Andrius Alien iš „Happyendless“, Nostra ir Mantas T bei kiti. Išmėginkite šokius skliautuotuose „Gorkio“ rūsiuose.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 15 Lt.

Trokštantys susikaupimo ir mėgstantys vargonų muziką kviečiami į gavėnišką koncertų ciklo „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ renginį „Stabat Mater“. Klausytojams koncertuos smuikininkė Justė Martinkėnaitė, sopranas Laima Mažuolytė bei vargonininkė Liauda Vaitkūnaitė, kurios atliks vieną gražiausių simfoninio vargonų stiliaus kūrinių – belgų kompozitoriaus Paulo de Maleingreau „Symphonie de la Passion“ (liet. „Pasijų simfonija“).

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 14 Lt.

Sekmadienį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje prasidės III tarptautinis Johanno Sebastiano Bacho muzikos festivalis. Pasak festivalio ir pagrindinio jo atlikėjo, ansamblio „Musica humana“ meno vadovo Algirdo Vizgirdos, J.S.Bacho kūryba skleidžia žmonijai visuotinai reikšmingus, laiko neribojamus dalykus, kurie slypi kiekvieno žmogaus sielos gelmėse ir budina tikėjimo, vilties, meilės bei gailestingumo atgarsį mūsų širdyse. Atidarymo koncerte vokiečių muzikos genijaus kūrybinį palikimą klausytojai išgirs programoje „J.S.Bachas ir barokiniai šokiai“. Festivalis šiemet vyks kovo 20–balandžio 25 d.

Kada – sekmadienį, 12 val. Kiek – 10-20 Lt.

Jausminga, ritmiška soul, r'n'b ir indie muzika sekmadienį vilios į „Artoteką“ (A.Strazdelio g. 1). Čia akustinį koncertą surengs „Volumtears“ pasivadinusios merginos – vokalistė Jekaterina Pranevič ir gitara bei vokalu pritarianti Anna Polukord. Beje, kūrybiško jaunimo pamėgtose vietose ne sykį koncertavusių merginų kūrinys „She“ skamba Audriaus Mickevičiaus filme „2 indeliai jogurto“, kurį išvys „Kino pavasario“ žiūrovai.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 10 Lt, užsiregistravusiems el. p. margarita@artoteka.lt – 5 Lt.

Beje, nepamirškite, kad sekmadienis, kovo 20-oji – Pasaulinė žemės diena ir pavasario lygiadienis. Šia proga 14.30 val. rengiama Atvirų durų diena Neries regioninio parko Lankytojų centre, norintys galės dalyvauti ekskursijoje pažintiniu parko taku, rinktis reikėtų prie Neries regioninio parko direkcijos (Dūkštos, Vilniaus  rajonas).

Tuo pat metu vilniečius kviečia ir pažintinė ekskursija Verkių regioniniame parke „Verkių dvaras: ant žemės ir po žeme“ (norintys renkasi prie Pavilnių ir Verkių regioninio  parko direkcijos (Žaliųjų ežerų g. 53, Vilnius), organizatoriai ragina pasiimti žibintuvėlius dvaro rūsiams lankyti).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius